SÜLLÜ, FRANKFURT FİLM FESTİVALİ’NDE

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr.

29 Ekim 2013 Salı 00:00
SÜLLÜ, FRANKFURT FİLM FESTİVALİ’NDE






Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Jale Nur Süllü, Frankfurt’ta bu yıl 13 kez düzenlenen Türk Filmleri Festivali’nde sinema ve Eskişehir konulu bir konuşma yaptı.
Jale Nur Süllü, festivalin galasında yaptığı konuşmada, dünyayı anlamamıza yardımcı olmak için ayna görevi gören sinemaya, farklılıklarımızı daha az hissetmek, birbirimizi daha iyi tanıyabilmek ve anlayabilmek için ihtiyacımız olduğunu kaydetti.
Eskişehirliler olarak kentin sinema sektörünü davet eden bir şehir halini almasından ve son yıllarda film çekimlerine ev sahipliği yapmasından gurur duyduklarını belirten Süllü, her yıl artan sayıda film çekilmesinin nedeninin sadece iyi fotoğraf veren bir şehir olmasından kaynaklanmadığını, bunda sahip olunan hoşgörü kültürü ve hizmetlere kolay erişimin de sektörde çalışanların işini kolay kılmasının payı olduğunu söyledi.
Jale Nur Süllü, sinemacıların işlerini kolay kılmak için belediye olarak ellerinden geleni yaptıklarını ve filmlerinin izleyiciyle buluşmasını sağlayan film festivallerini çok önemsediklerini anlatarak, “Eskişehir olarak yine Belediye Başkanımızın rektörlüğü döneminde başlayan ve bu yıl 15. düzenlenen Türkiye’de üniversite kimliği taşıyan uluslararası uzun metrajlı tek film festivali Uluslararası Eskişehir Film Festivali’ne ev sahipliği yapmakla övünüyoruz. İşçi Filmleri Festivali’ne, Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğunda işçi sendikaları ortaklığında Eskişehir olarak, 7 kez ev sahipliği yapmamız da, sinemaya duyduğumuz güvenin bir göstergesidir” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.