ABD ordusu, Irak'a geri dönüyor, Obama'dan jet onay

Nafiz ALBAYRAK/ NEW YORK, () - ABD Başkanı Barack Obama, Irak güçlerine yardım etmek üzere bin 500 Amerikalı askeri personelin daha Irak'a gönderilmesini onayladı. Ek askeri personelin, IŞİD'e karşı mücadelede Irak ve Kürt güçlerine...

07 Kasım 2014 Cuma 23:41
ABD ordusu, Irak'a geri dönüyor, Obama'dan jet onay






Obama'dan Irak'a Asker Gönderme Onayı

Nafiz ALBAYRAK/ NEW YORK, () - ABD Başkanı Barack Obama, Irak güçlerine yardım etmek üzere bin 500 Amerikalı askeri personelin daha Irak'a gönderilmesini onayladı. Ek askeri personelin, IŞİD'e karşı mücadelede Irak ve Kürt güçlerine eğitim vermek üzere Irak'a yollanacağı belirtildi.
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Obama yönetiminin IŞİD'e karşı savaşta kullanmak üzere ABD Kongresi'nden 5.6 milyar dolar ek bütçe isteyeceği de belirtildi. Ek personelle birlikte Irak'taki Amerikan askeri personelinin sayısı 2 bin 900'e çıkmış olacak.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.