Almanya ‘Ramazan’a hazır

Hakan AYTAŞ- KÖLN - - Almanya'da dini kuruluşlar ramazan hazırlıklarını tamamladılar. Esnaf ise heyecanla bereket ayı ramazanı bekliyor. Çarşamba günü ilk teravih namazı kılınacak, aynı gece sahura kalkılacak. Perşembe ise ramazanın...

15 Haziran 2015 Pazartesi 22:15
Almanya ‘Ramazan’a hazır






Hakan AYTAŞ- KÖLN - - Almanya'da dini kuruluşlar ramazan hazırlıklarını tamamladılar. Esnaf ise heyecanla bereket ayı ramazanı bekliyor. Çarşamba günü ilk teravih namazı kılınacak, aynı gece sahura kalkılacak. Perşembe ise ramazanın ilk günü. Almanya'da gün içinde oruçlu geçirilecek süre yaklaşık 18 saati buluyor. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği DİTİB de Köln'deki genel merkezinde 11 ayın sultanı ramazana hazır. GÜNDE 800 KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ DİTİB Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Ilıkkan ramazan boyunca her gün 800 kişiye iftar yemeği vereceklerini söyledi. Ramazan Ilıkkan, “Somali ve diğer yoksul ülkelerden gelen Müslümanlara da iftar vereceğiz. Bu iftarları esnafımız ve firmalar sponsorluk şeklinde karşılayacaklar. Ayrıca bu yıl ilk kez ramazanda çocuklarımıza yönelik Hacivat- Karagöz, Nasrettin Hoca gibi etkinlikler düşündük. DİTİB'e bağlı bine yakın cami var. Bu camilerde de benzer etkinlikler olacak. Türkiye'den profesyonel aşçı talep eden camilerimize yardımcı olduk” diye konuştu. ESNAF RAMAZAN BEREKETİNİ BEKLİYOR Köln'de restoran sahibi Salih Dağ ise, “İnsanlar o mübarek saati beklerken daha hızlı servis için personel sayımızı arttırdık. Menülerde hurma ve hoşaf gibi ramazana has şeyler olacak. İnsanlara memleketteki iftarı yaşatmak için canlı ezan okutturacağız. Ramazanda yoğunluk oluyor. Bu yüzden müşterilerimize rezervasyon yaptırmalarını tavsiye ederiz” dedi. Ramazanın bereketiyle geldiğini belirten pastahane sahibi Mustafa Sancarbarlas, ustaların çift vardiya çalıştığını söyledi. Sancarbarlas özellikle baklavaya talep olduğunu dile getirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.