Çek Lider'den küstan sözler: Türklerle aynı dinden

Çek Cumhuriyeti'nin kuzeyinde seçmenlerle görüşen Miloş Zeman, "Türkiye, AB'ye üye yapılmamalı" dedi. Çek Cumhuriyeti Devlet Başkanı Miloş Zeman, Türkiye'nin terörislerle aynı dine mensup olduğunu belirterek 'Mültecilere de onlar baksın' dedi..

10 Aralık 2015 Perşembe 15:26
Çek Lider'den küstan sözler: Türklerle aynı dinden






Çek Lider'den küstan sözler: Türklerle aynı dinden

Dünyayı ayağa kaldıran mülteci krizine duyarsız kalan batılı ülkeler, bir yandan Türkiye'nin mülteci akışını önlemesi için Ankara'ya baskı yaparken diğer yandan küstança açıklamalar da geliyor. Çek  Cumhuriyeti Devlet Başkanı Miloş Zeman, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üye yapılmasına karşı çıktı. Çek lider, Türkiye'nin NATO üyesi olmasına rağmen DAEŞ müttefiki gibi hareket ettiğini iddia etti. Çek Cumhuriyeti'nin kuzeyinde seçmenlerle görüşen Miloş Zeman, "Türkiye, AB'ye üye yapılmamalı" dedi. AB'nin Türkiye'ye 3 milyar euro yardım yapmasını eleştiren Zeman, "Türkiye, bu sığınmacılara bakacak güçte, çünkü bu insanlar onlarla aynı dinden" dedi.
 
Türkiye ile ilişkilerin dikkatli bir şekilde inşa edilmesi gerektiğini savunan Çek Cumhuriyeti Devlet Başkanı, "Bu ifadelerimden dolayı Türk Büyükelçisi'nin Prag Kalesi'ne protesto notu göndermesini bekliyorum" diye konuştu.
Son Güncelleme: 10.12.2015 15:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.