Fransız öğrencilerden Çanakkale Savaşı’nın 100. yılı için strateji oyunu

Fransa'nın Lyon kentine yakın Venissieux banliyösünde bulunan Elsa Triolet Koleji öğrencileri, Çanakkale savaşının 100. yılında hayatını kaybetmiş askerleri anmak için ismini Gallipoli 1915 koydukları bir strateji oyunu geliştirdiler. ...

11 Mayıs 2015 Pazartesi 10:45
Fransız öğrencilerden Çanakkale Savaşı’nın 100. yılı için strateji oyunu






Fransa'nın Lyon kentine yakın Venissieux banliyösünde bulunan Elsa Triolet Koleji öğrencileri, Çanakkale savaşının 100. yılında hayatını kaybetmiş askerleri anmak için ismini Gallipoli 1915 koydukları bir strateji oyunu geliştirdiler.



Fransa'da milli güvenlik dersi işleyen 8 sınıftan birisi olan Elsa Triolet Koleji milli güvenlik sınıfı öğrencileri ile Tarih ve Coğrafya öğretmenleri Pierre Piejak – Milko ; bir sene süren çalışmadan sonra gerçekleştirdikleri strateji oyununu, Fransız hava kuvvetlerine bağlı Yüzbaşı Frederic , Avustralya Paris büyükelçiliğinde görevli askeri ateşe teğmen Simon Patch, Türkiye lyon Başkonsolosluğu eğitim ateşeliğinden Birgül Cercey ve öğretmen Tuna Elmas, Lyon Akademisi Dekanlığı müfettişi Emmanuel Capdepont ve yerel medyanın davet edildiği bir resepsiyon ile duyurdular.



Aralarında Türk asıllı öğrenci bulunmayan 12-13 yaşındaki öğrenciler geliştirdikleri oyunu bir görsel ile davetlilere kendileri tanıttılar.



Tanıtımları bittikten sonra gelen davetliler ile bir parti oyun oynayan öğrenciler, Türk kuvvetleri ile savaşı kazandılar.



Kuralları internet ortamında bulunan oyun için gerekli oyun malzemesini de internetten indirerek yazdırmak mümkün.



Strateji oyunlarını başka kolejler ile paylaşmayı düşündüklerini söyleyen öğrenciler aynı zamanda sınıftan sorumlu Fransız hava kuvvetleri subayları ile bir turnuva düzenlemek için randevu aldılar.

 

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.