IMF’den Kosova’ya yeni kriterler

TURAN KASAP (KOSOVA –PRİŞTİNE ) – - Uluslararası Para Fonu (IMF), yeni bir anlaşma sağlamasını talep etmesi durumunda Kosova’ya, yeni şartlar öne süreceğini bildirdi. IMF’nin, Kosova’ya uygulayacağı yeni kriterler...

07 Temmuz 2015 Salı 16:41
IMF’den Kosova’ya yeni kriterler






TURAN KASAP (KOSOVA –PRİŞTİNE ) – - Uluslararası Para Fonu (IMF), yeni bir anlaşma sağlamasını talep etmesi durumunda Kosova’ya, yeni şartlar öne süreceğini bildirdi.

IMF’nin, Kosova’ya uygulayacağı yeni kriterler arasında, Kosova Özeleştirme Ajansı’nın işlevlik kazanması, belirli sayıda ürün ve hizmet ile ilgili merkezi kamu ihale sisteminin hayata geçirilmesi, kamu sektöründe aylık maaşlar konusunda yönetmelik hazırlanması, bürokrasinin kaldırılması gibi şartların yer aldığı açıklandı. Kosova Hükümeti yeni bir kredi için bütün şartları kabul edeceğini bildirdi. Birkaç ay önce Kosova ile Uluslararası Para Fonu (IMF), Stand-By anlaşmasıyla, Kosova Hükümeti’ne 185 milyon Euro tutarında kredi verilmesi karara bağlanmıştı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.