IŞİD'in kaç savaşçısı var; Rus istihbaratı o rakamı açıkladı

Suriye ve Irak'ta körüklenen iç savaşın en önemli aktörü haline gelen terör örgütü IŞİD'in askeri varlığı sadece bölge ülkelerini değil, batılı güçlerin de kabusu haline geldi. Rus istihbaratı IŞİD'in askeri gücünü mercek altına aldı.

11 Kasım 2015 Çarşamba 02:54
IŞİD'in kaç savaşçısı var; Rus istihbaratı o rakamı açıkladı






IŞİD'in kaç savaşçısı var; Rus istihbaratı o rakamı açıkladı

Terör örgütü IŞİD'in Suriye ve Irak'taki askeri yapılanması sadece bölge ülkelerini değil, ABD ve Rusya'nın da korkulu rüyası haline geldi. Rus Federal Güvenlik Servisi FSB'nin bölgede yaptığı son analizler bugün yayınlandı. FSB'nin rakamları Suriye'ye yönelik operasyonların yakın geleceği hakkında da önemli ipuçları veriyor.

80 BİN SAVAŞÇIYA YAKLAŞTI.

FSB Direktör Yardımcısı Yevgeniy Sısoyev, bugün Sochi'de düzenlenen konferansta, "2015'in ilk yarısında IŞİD'li sayısı 80 bine yaklaştı" açıklamasını yaptı.

50 bin örgüt üyesinin Suriye'de, 30 bininin ise Irak'ta olduğunu belirten Sısoyev, "IŞİD'in silahlı adamının sayısı birçok ülkenin asker sayısından daha fazla" dedi.

30 BİN YABANCI MİLİTAN VAR

IŞİD saflarında 30 binden fazla yabancı militan olduğunu söyleyen Sısoyev, bu kişilerin çoğunluğunun Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan örgüte katıldığını ifade etti.

IŞİD'E HANGİ ÜLKELERDEN KATILIM VAR

Sısoyev, 7 bin örgüt üyesinin Eski Sovyet ülkelerinden olduğunu da söyledi.
Güvenlik raporlarına göre 80 ülkeden IŞİD'e katılım oldu. IŞİD'in yabancı üyeleri daha çok Fransa, İngiltere, Almanya, ABD, Kanada, Suudi Arabistan ve Fas'tan örgüte katılıyor. Kaynak: Sputnik.ru


Son Güncelleme: 11.11.2015 03:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.