Kosova İçin Tarihi Davet

TURAN KASAP (KOSOVA –PRİŞTİNE ) – - Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Avrupa Komisyonu tarafından Belgrat’ta düzenlenecek Üçlü Komisyon olarak adlandırılan görüşmelere katılması için davet aldı. Sırbistan’ın...

06 Ekim 2014 Pazartesi 17:26
Kosova İçin Tarihi Davet






TURAN KASAP (KOSOVA –PRİŞTİNE ) – - Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Avrupa Komisyonu tarafından Belgrat’ta düzenlenecek Üçlü Komisyon olarak adlandırılan görüşmelere katılması için davet aldı.

Sırbistan’ın başkenti Belgrat’ta 1 Kasım 2014 tarihinde düzenlenecek olan Üçlü Komisyon toplantısına katılması için Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga’nın davet aldığı haberi Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Arber Vllahiu tarafından doğrulandı. Vllahiu, konunun görüşüldüğünü ancak henüz resmi bir karar alınmadığını söyledi. Toplantıya Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, Başbakanı Aleksandar Vuçiç ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama da davet edildi. Yahyaga’nın davete olumlu cevap vermesi durumunda, Avrupa Birliği 5 üye ülkesi ile Sırbistan’ın, Kosova’yı tanımaması nedeniyle Kosova’nın bağımsız bir ülke olarak temsil edilip edilmeyeceği şimdilik soru işareti. Kosova Cumhurbaşkanı bu güne kadar Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç ile Hırvatistan’da, Brüksel’de ve BM de bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Yahyaga, Belgrat toplantısına katılırsa, Sırbistan’ı ziyaret eden ilk Cumhurbaşkanı olarak tarihe geçecel.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.