Musul için Irak Ordusu harekete geçiyor

Terör örgütü IŞİD tarafından işgal edilen Musul'un kurtarılması için Irak hükümeti düğmeye bastı. 2 yıl süren işgalin ardından ilk aşamada Musul'un çevre şehirleri kurtarılacak.

11 Şubat 2016 Perşembe 21:42
Musul için Irak Ordusu harekete geçiyor






Musul için Irak Ordusu harekete geçiyor

IŞİD işgali altındaki Musul'un geri alınması için Irak ordusu ilk adımı atıyor. Irak merkezi hükümeti, terör örgütü IŞİD’in elindeki Musul'u geri almak için bölgeye 4 tugaydan oluşan 4 bin 500 asker sevk etti. Irak merkezi hükümeti, terör örgütü IŞİD’in elindeki Musul'u geri almak için Haziran 2014'den sonra ilk defa bölgeye 4 bin 500 askerden oluşan büyük bir sevkiyat yaptı.

Irak ordusuna bağlı ağır silahlarla donatılmış 4 tugaydan oluşan 4 bin 500 asker, Musul kent merkezinden yaklaşık 60 kilometre mesafede, Peşmerge güçlerinin kontrolündeki Mahmur ilçesindeki “Ninova Ortak Operasyonlar Komutanlığı” üssüne konuşlandı. Musul’un geri alınması için uluslararası koalisyon güçlerinin tam desteğinin mevcut olduğunu aktaran Cuburi, “Teröristlerin elindeki kentin geri alınması için daha fazla yardımda bulunacaklar. Uluslararası koalisyon güçleri diğer operasyonlara göre daha çok destek verecektir” dedi.

Musul'un geri alınması için Mahmur ilçesine sevk edilen 4 tugayın Bağdat, Enbar ve Salahaddin illerinden geldiği belirtildi. Kerkük üzerinden bölgeye intikal eden Iraklı askerler, askeri üsse Peşmerge güçlerinin eşliğine geçti. Irak ordusunun Mahmur’a gönderdiği askeri konvoyda çok sayıda zırhlı aracın da yer aldığı gözlendi.
Son Güncelleme: 11.02.2016 21:44
Anahtar Kelimeler:
IŞİDMusulırak Ordusu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.