Ruslar saatte 800 KM hızla giden İHA üretti

Ruslar, dünyanın en hızlı insansız hava aracını üretti. Saatte hızı 800 kilometreye ulaşan insansız hava araçlarının 250 kilogramlık yükle havalanması ayrı bir rekor olarak görülüyor.

13 Aralık 2015 Pazar 06:09
Ruslar saatte 800 KM hızla giden İHA üretti






Ruslar saatte 800 KM hızla giden İHA üretti

Rus savunma bakanlığı, saatte 800 KM hıza ulaşabilen insansız hava aracı testinin başarıyla tamamlandığını duyurdu. Şimdiye kadar üretilen en hızlı İHA özelliğini taşıyan uçakların ilk aşamada hava savunma füze sistemlerinin testinde kullanılacağı bildiriliyor.

250 kilo ağırlığında bir yükü taşıma kapasitesine sahip olan insansız savaş uçaklarının seri üretimi konusunda henüz net bir bilgi yok. TASS ajansının geçtiği haberde Savunma Bakanı Sergey Shoigu'nun İHA'ların özellikle Suriye'de önemli görevler yaptığına dikkat çekiliyor.

2011 yılında başlayan geliştirme çalışmalarının üretim sürecine dönüştüğünü duyuran Bakan Sergey Shoigu dün yapılan ilk test uçuşlarının oldukça başarılı geçtiğini söyledi.

Yapay zekaya sahip insansız savaş uçaklarının Rusya'nın geliştirdiği uzun menzilli savaş füzelerinin testlerinde kullanılmasının büyük bir avantaj olduğunu belirten savunma çevreleri benzer ürünlerin Suriye'ye gönderildiğini ifade ediyor.

Yüksek irtifada görev yapabilecek İHA sistemlerinin test edildiği yer konusunda haberde detay bulunmuyor..
Son Güncelleme: 13.12.2015 06:13
Anahtar Kelimeler:
En Hızlı Iha
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.