Rusya Dışişleri Bakanlığı: Moskova hayal kırıklığına uğradı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Kırım'a ziyarete giden Türk heyeti tarafından yapılan ‘olumsuz’ değerlendirmeden dolayı Moskova'nın hayal kırıklığına uğradığını bildirdi. Ankara Moskova'nın izniyle Nisan ayında Kırım...

20 Haziran 2015 Cumartesi 15:02
Rusya Dışişleri Bakanlığı: Moskova hayal kırıklığına uğradı






Rusya Dışişleri Bakanlığı, Kırım'a ziyarete giden Türk heyeti tarafından yapılan ‘olumsuz’ değerlendirmeden dolayı Moskova'nın hayal kırıklığına uğradığını bildirdi.



Ankara Moskova'nın izniyle Nisan ayında Kırım Tatarları ile ilgili birinci elden bilgi alabilmek için emekli siyasetçiler, uzmanlar ve kamu kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan bir heyeti Kırım'a göndermişti.



Kırım'ı ziyaret eden Türk heyetinin başkanı Mehmet Zafer Üskül'ün yaptığı açıklamaları dikkate alan Rusya Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili şunları söyledi:



"Heyet başkanı tarafından yapılan değerlendirmeler bizi üzüntü ve hayal kırıklığına uğrattı. Değerlendirmelerde gerçeği yansıtmayan ve Kırım Tatarları'nın tamamının düşüncelerini temsil etmeyen kişilerle yapılan özel konuşmalardan yola çıkılarak olumsuz noktalara vurgu yapılmış."



Rus haber ajansı Ria Novosti'de yer alan habere göre, bakanlık, yarımadaya gelen heyetin olumlu hiçbir nokta görmemelerinden dolayı şaşkınlık duyduklarını belirterek, heyet için hem Kırım hükümetinin resmi yetkilileri hem de sivil toplum örgütleri, dini kurumların temsilcileri ve sıradan vatandaşlarla görüşmeleri kapsayan yoğun bir program hazırlandığını hatırlattı.



Rusya Dışişleri Bakanlığı son olarak, "Heyet tarafından varılan sonuçların dış baskı altında yapıldığı ortada" ifadesini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.