Tayland’dan Çinli turistlere tepki

TAYLAND'ta son zamanlarda Çinli turistlerin özellikle Budizm dininde kutsal sayılan mekanlardaki uygunsuz davranışlarından dolayı oluşan tepki gün geçtikçe büyüyor ve her geçen gün yeni şikayet raporları ve uygulamalar devreye giriyor. Tayland’ın...

01 Mart 2015 Pazar 11:56
Tayland’dan Çinli turistlere tepki






TAYLAND'ta son zamanlarda Çinli turistlerin özellikle Budizm dininde kutsal sayılan mekanlardaki uygunsuz davranışlarından dolayı oluşan tepki gün geçtikçe büyüyor ve her geçen gün yeni şikayet raporları ve uygulamalar devreye giriyor.
Tayland’ın kuzeyindeki 'Beyaz tapınak' olarak da anılan ünlü Wat Rong Khun tapınağında Çinli turistlerin tuvaletleri çok kötü kullanması ardından tapınak yetkilileri Çinli turistlerin girişlerini önce yasaklarken, kısıtlı girişlere izin verdi. Ardından turistlere milliyetçi ayrımcılık yapılmaması adına bu yasak kaldırılmıştı. Bu olay henüz hafızalarda taze iken, başka bir Çinli turist Chiang Mai şehrinin en yüksek noktasında bulunan meşhur Doi Suthep tapınağındaki kutsal çanlara tekme atmış ve bu görüntüler sosyal medyada milyonlarca kez izlenmişti.
Beyaz tapınak yetkilileri en son çözüm olarak Tayland vatandaşları için ayrı, Çinliler için ayrı ve diğer ülke vatandaşları içinde ayrı olmak üzere toplam 3 çeşit tuvalet inşa etmeye karar verdi. Çanlara tekme atan Çinli turistin kimliği belirlendiğinde ülkeye girişi yasaklanacak.
Tayland’a geçen yıl 4.6 milyon Çinli turist geldi ve bu sayı ülkenin yabancı turist toplamının yüzde 18.7’sini oluşturuyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.