Gazze'de son durum, ölü sayısı artıyor

Hamas'a ait onlarca tünel vuruldu Filistin Sağlık Bakanlığı bugün yapılan saldırılarda ölenler arasında çocukların bulunduğunu duyurdu

18 Temmuz 2014 Cuma 21:29
Gazze'de son durum, ölü sayısı artıyor






Gazze'de son durum, ölü sayısı artıyor


İsrail ordusunun kara, hava denizden sürdürdüğü Gazze saldırıları sarısanda sivil can kaybı sürekli artıyor. Hamas ve Filistin kaynakları ölü sayısının 300'ü geçtiğini iddia ediyor. İsrail Ordusu tarafından yapılan açıklada gün boyu 150 ayrı hedefin vurulduğunu duyururken, Hamas bir İsrail tankını imha ettiğini açıkladı. Bu arada yıllardır operaspyonlar ve çatışma bölgelerinde askerlerinin yüzünü gizleyen İsrail basını bu uygulamaya ilk kez gerek duymadı. İsrail TV kanallarında yer alan görüntülerde İSrail askerlerinin görüntülerine geniş yer verildi.

İsrail topçu birliklerinin, Gazze'nin doğusundaki sınır bölgelerine düzenlediği saldırılarda 4 çocuğun öldüğü, 14 kişinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail topçu birliklerinin, Gazze'nin doğusundaki sınır bölgelerini yoğun bombardımana tuttuğu, saldırılarda 2'si kardeş 4 çocuğun öldüğü, 14 kişinin yaralandığını açıkladı. Kudra, İsrail'in dünden bu yana Gazze'ye karadan başlattığı saldırılarda 39 kişinin hayatını kaybettiğini, 410 kişinin yaralandığını aktardı.  Kudra, 12 gündür Gazze'nin çeşitli bölgelerine yönelik saldırılarda 66'sı çocuk, 27'si kadın 279 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2 bin 210 kişinin yaralandığını kaydetti.

 

İSRAİL AÇIKLAMASI

Harekatı çerçevesinde  HAMAS terör örgütüne daha zarar verebilmek amacıyla harekatı genişletmeye  karar verdiği Gn. Kurmay başkanı tarafından açıklandı ve saldırıların bundan böyle  Hava ,Kara ve gerekirse deniz kuvvetlerince mutabakat ile devam edeceğini belirtmiş dün gece yarısı gibi sınırlı  kara harekatına başlanmıştır.

İSK harekatı tırmandırmayı başlatmış ve bu tırmanışın terör alt yapısını bitirmeye yönelik olduğu belirtilmektedir. Bu amaçla İSK Kara Kuvvetlerine bağlı Piyade , Zırhlı birlikler , İstihkam birlikleri , topçu birlikleri ve İstihbarat birlikleri  birlikte harekat'a başlamışlardır.Bu birlikler de  hava kuvvetleri,askeri istihbarat ve diğer ordu görevlileri ile temas içindedirler. Bütün operasyon  Güney ordu Kuvvetlerince yürütülmektedir.
 
Açığa çıkartılan Tüneller. Bu tüneller aracılığı ile İsrail sınırı ötesine geçip terör saldırıları planlanmaktaydı...

İSK gün boyunca 150 terör hedefini vurmuştur. Bunların içinde 50  tanesi sabah saatlerinde gerçekleştirilmiştir. Hedeflerin 21 adedi
 Derinlere  gömülmüş olan füze rampalarıdır. 4 adet hamas yöenticisini evleri. 4 adet te Tünel vurulmuştur.İSK bugünkü operasyon esnasından 17 kadar Hamas teröristini vurmuş ve 13 tanesini de  tutuklamıştır. Tutuklanan teröristler sorgulanmaktadır.
 
Saat 13.00 te  Genel Kurmay Başkanı Benny Gantz bir açıklama yaparak gelişen olaylar ve operasyon hakkında bilgi verdi ve ordunun bütün birilerini uyum içinde faaliyetlerine devam ettiklerini ve elde edilmesi gerekenleri elde edeceklerinden emin olunduğunu belirtti. Gn. Kurmay Başkanı operasyonun amacının sahaya hakim olmak ve hedefleri imha etmek olduğunu belirtti.Bu  operasyonda  çok değişik birliklerin  uyum içinde bir arada faaliyet gösterdiklerini ve Hava Kuvvetlerinin ve Deniz Kuvvetlerinin de operasyona direkt destek verdiklerini  izah etti.
 
Sabah saat 07.25 te Ast Subay Eitan Barak (20) vurularak hayatını kaybetmiştir.(Z''L)
Gün içinde ise 18.000 yedek askerin silah altına alınması kararlaştırıldı.

İSK  Sözcüsü Moti Almoz bu akşam haberlerinde operasyonun genişletileceği mesajını verdi. Bu günden sonra biz operasyonun ikinci bölümüne başlıyoruz.Birinci bölümde elde ettiğimiz çok önemli sonuçların ardından elde etmemiz gereken esas sonuca gitmek üzere devam ediyoruz. '' Hamas'a çok ağır darbeler vurduk , ikinci bölümde  benzer darbeler vurmaya devam edeceğiz. Binlerce hedefi vurduk. Alt yapısına ve bir çok yöneticisini imha ettik ve ikinci bölümde de aynısını devam ettireceğiz.''
 
Bu sıralarda İsrail ordusunun büyük kuvveti Gazze'nin içinde faaliyettedir.'' Kara Kuvvetleri Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri tarafından da desteklenmektedir.İstihbarat birimlerinin  sınırsız desteğini hatırlatmadan da geçemeyiz.Gazze'deki hedeflere ulaşmış ve el'e geçirmiş durumdayız. İlk günkü savaşımızda  Hamas'ın inşa etmiş oldukları tünelleri açığa çıkartmakla meşgulüz. Biz askerlerimizin selameti ile ilgiliyiz.ve operasyonu dikkatle takip ediyoruz.
 
ISK  Basın Sözcüsü Moti Almoz Gazze sakinlerine de seslenerek İSK'nin talimatlarına uyarak evlerini terk etmelerini ve can kaybına sebebiyet vermemelerini rica etti. İsrail Devleti vatandaşlarına da  hitap ederek  bugüne kadar gösterdikleri tutumu devam ettirmeleri ve sivil savunma kurallarına uyum göstermeye devam etmelerini ve gerektiğinde sığınaklara girmelerini buna boş vermemelerini rica etti. Rafael Sadi - Kudüs

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.