İsrail Türkiye'yi ABD ve NATO'ya resmen şikayet etti

İsrailli yetkililer Perşembe günü Batı Şeria'da yakalanan ve Türkiye'deki yöneticilerinden talimat alan Hamas hücresi İle ilgili soruları cevaplandırırken diplomatik bir lisan kullandılar.

30 Kasım 2014 Pazar 00:11
İsrail Türkiye'yi ABD ve NATO'ya resmen şikayet etti






İsrail Türkiye'yi ABD ve NATO'ya resmen şikayet etti

RAFAEL SADİ

 

İsrailli yetkililer Perşembe günü Batı Şeria'da  yakalanan ve Türkiye'deki  yöneticilerinden talimat alan Hamas  hücresi İle ilgili soruları cevaplandırırken diplomatik bir lisan kullandılar.
Ancak Hamas yurt dışı operasyonları merkezinin Suriye'den Türkiye'ye kaymış olmasından kızgınlıklarını gizleyemediler.
 
Hamas Türkiye operasyon sorumlusu : SALEH EL AOURURI

Geçtiğimiz Perşembe günü İsrail Askeri İstihbaratı ŞİN BET operasyonu ile yakalanan Hamas Terör Hücresinin  merkezinin Türkiye olduğu beyan edildi.
İsrailli yetkililerden biri sorulan soruya cevaben:
 
''Bu durum bir NATO ülkesinden beklenmeyecek bir durumdur '' dedi.
 
Bu yıl içinde Şin Bet'in Batı Şeria'da  yakaladığı Hamas hücresinin Türkiye ile bağlantısı olduğu ikinci olaydır.Birinci olay Filistin otoritesini ve  Başkan Mahmud Abbas'ı devirme operasyonunun ortaya çıkarılması idi.Ve bu operasyon da Türkiye'de planlanmıştır.
 
İsrailli yetkili Türk bağlantılarının İsrail ile diplomatik ve karşı terörizm diyalogları olduğunu hatta bir çok ülke ile bu türden ilişkiler içinde olduğunu belirtti.Bu ilişkilere NATO ülkeleri de dahildir.
Başka bir İsrailli yetkili ise durumu '' En üzücü '' olarak değerlendirdi ve bir NATO üyesi ülkenin  terörist saldırı hazırlığı yapanları ülkesinde ve bünyesinde beslemesinin kabul edilebilir bir durum olamadığını ifade etti.
 
Başbakan Binyamin Natanyahu ise planlanan saldırıları ortaya çıkartarak saldırganları yakalayan ŞİN BET'i takdir ettiğini ve tebrik ettiğini beyan etti.
Ancak nezaketle Türkiye'nin olayla ilgili bağlantısına atıfta bulunmaktan da kaçındı. İsrail'in Türkiye'yi alenen suçlaması için takındığı suskunluk Türkiye ile başka ve yeni bir cephe açmak istememesi olarak değerlendirilmektedir.İki ülke arasındaki ilişkiler 2010 yılındaki Mavi Marmara filosu olayı ile taban yapmıştı.
 
İsrael Hayom gazetesinin haberine göre İsrail Güvenlik kuvvetleri Hamas operasyon merkezinin  Türkiye' de olduğunu ve konunun NATO'ya Ankara'ya karşı tavır alınması için rapor edildiğini belirtmişti.
 
Gazete'ye göre  Yeruşalayim hükümeti  değişik kanallardan NATO'ya müracaat ederek NATO üyesi bir ülkenin bir terör örgütü ile böylesi ilişkiler içinde olmasının kabul edilebilir olmadığı belirtilmiştir.
İsrail Savunma Bakanı  Moşe Ya'alon  da geçen ay Washington'da  görüştüğü ve görevi bırakmakta  olan ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'e konuyu açtığı ve rahatsızlığı bildirdiği ifade edildi.
 
 


Son Güncelleme: 30.11.2014 00:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.