Seydişehir özelleştirme değil güzelleştirme oldu: Almanlardan çılgın teklif

AK Parti iktidarı, Seydişehir Alüminyum tesislerini Mehmet Cengiz'e yanında Oymapınar Barajı ile birlikte 300 milyon dolara satması yıllardır tartışılıyor. Satış süreci ile ilgili kamuoyunun bilmediği bir gerçek yıllar sonra ortaya çıktı. Meğer Almanlar 3 milyar dolar teklif etmiş..

15 Mayıs 2015 Cuma 03:41
Seydişehir özelleştirme değil güzelleştirme oldu: Almanlardan çılgın teklif






Seydişehir özelleştirme değil güzelleştirme oldu

Türkiye'nin en büyük madencilik ve metalurji yatırımlarından biri olarak kabul edilen ve kendi alanında dünyanın sayılı tesislerinden Seydişehir Alüminyum Tesisleri'nin satışı konusunda ciddi bilgiler ortaya çıktı. AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen Mehmet Cengiz ve telefon tapelerinde milletin anasına sinkaflı küfürler savuran Mehmet Cengiz'in, Seydişehir Alüminyum Tesisleri'ni Almanlara 3 milyar dolara satmaya çalıştığı bildiriliyor.

Merkez Parti Genel Başkanı Prof.Dr.Abdurrahim Karslı, Seydişehir Eti Alüminyum Tesisleri özelleştirme sürecini yakından takip ettiğini belirterek "Burada dönen dolapların büyük bölümü kamuoyuna doğru dürüst aktarılmadı. Fabrikanın Mehmet Cengiz'e satışı Türkiye'de tam bir hukuk skanadladır. Sırf bu fabrikanın adı geçen işadamına satışı için kanun çıkarıldı, Anayasa Mahkemesi Yasa iptal etti. Tüm bunlara rağmen hala fabrika Mehmet Cengiz'e ait" dedi.

ALMANLAR ÖNCE HUKUK'A BAKTI

Seydişehir Eti Alüminyum Tesisleri ile birlikte Oymapınar Hidroelektrik Santrali'nin de aynı şirkete adeta "Promasyon" olarak verildiğini belirten Karslı şunları söyledi: "Bu fabrikayı bir alman şirketi geçtiğimiz yıllarda tam 3 milyar dolara satın almak istedi. Tıpkı TEKEL ve MEY gibi bir yol izlenerek birilerinin batık şirketleri el değiştirmek suretiyle zengin edilecekti. Fakat Alman şirket Seydeşehir'deki hukuk rezaletini ve dönen Ali-Cengiz oyunlarını farkederek satın almaktan vaz geçti. 300 milyon dolara al, 3 milyar dolara sat. Müthiş kar, Türkiye'nin milli kaynakları, bölge halkının emeği, alın teri AK Parti iktidar gücüyle adeta yağmalandı"

DAHA ÇOK İŞÇİ ALACAKTI, YATIRIM YAPACAKTI? NE OLDU?

Fabrika'da çalşan binlerce Seydişehir'linin özelleştirme havuzu bahanesiyle yurdun değişik yerlerine çil yavrusu gibi dağıtıldığına dikkat çeken Karslı  "Buraya ek yatırımlar yapılacak ve yeni istihdam alanları açılacaktı. 10 bin çalışan devlet gücüyle işsiz bırakıldı, değişik bölgelerden AK Parti torpilli 100 - 200 işçi getirildi, hepsi bu, tesisleri iyi bilen herkes "Tek bir çivi bile çakılmadığı gibi bacalardaki arıtma sistemleri de yıllardır bakımsızlıktan tam çalışmıyor" dedi.
Seydişehir Alüminyum Tesisleri ile birlikte Oymapnıra Barajı'nı da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan devralan Mehmet Cengiz'in Alman yatırımcı şirketi ile pazarlık yaptığı ilk kez ortaya çıktı.
Son Güncelleme: 15.05.2015 03:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.