3 bin rakımda Kadınlar Günü'nü kutladılar

Behçet DALMAZ/ HAKKARİ, () - HAKKARİ'de, aralarında 5 kadının da bulunduğu 19 dağcı, 3 bin rakımlı Çungur Dağı'nın zirvesine tırmanış gerçekleştirdi. Zirvede erkek dağcılar, 8 Mart kadınlar günü nedeniyle kadın dağcılara...

09 Mart 2015 Pazartesi 12:12
3 bin rakımda Kadınlar Günü'nü kutladılar






Behçet DALMAZ/ HAKKARİ, () - HAKKARİ'de, aralarında 5 kadının da bulunduğu 19 dağcı, 3 bin rakımlı Çungur Dağı'nın zirvesine tırmanış gerçekleştirdi. Zirvede erkek dağcılar, 8 Mart kadınlar günü nedeniyle kadın dağcılara çiçek verip günlerini kutladı.
Hakkari Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilciliği ve Reşko Doğa Sporları ve Kültür Derneği'nin organizesiyle, 3 bin rakımlı Çungur Dağı'na 5'i kadın 19 dağcı tarafından tırmanış gerçekleştirildi. Kadınlar günü nedeniyle gerçekleştirilen tırmanışta, erkek dağcılar kadın dağcılara bir de sürpriz yaptı. Kadın dağcılara zirvede çiçek verip günlerini kutlayan erkek dağcılar daha sonra hep birlikte kadınlar günü ile ilgili pankart açıp hatıra fotoğrafı çektirdi.
Eşiyle birlikte tırmanışa katılan Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç, tırmanışı kadınlar günü nedeniyle gerçekleştirdiklerini belirterek, "Doğumdan ölüme kadar bizleri topluma kazandıran emekçi annelerimiz sadece 8 Mart’ta değil her gün hatırlanmalı. Ne yazık ki, dünyada ve yurdumuzda kadınlar ezilmekte ve hor görülmektedir. Dileğimiz bu gibi baskıların son bulmasıdır" dedi.

FOTOĞRAFLI



 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.