Eşini sopayla öldüren Celal Eripek davasında mütalaa verildi

Yüksel KOÇ/İSTANBUL, () BAĞCILAR’da 2 Mayıs 2014 tarihinde eşi Remziye Eripek’i sopayla döverek öldürdüğü gerekçesiyle hakkında “Kasten yakın akrabayı öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası...

12 Mayıs 2015 Salı 16:01
Eşini sopayla öldüren Celal Eripek davasında mütalaa verildi






Yüksel KOÇ/İSTANBUL, () BAĞCILAR’da 2 Mayıs 2014 tarihinde eşi Remziye Eripek’i sopayla döverek öldürdüğü gerekçesiyle hakkında “Kasten yakın akrabayı öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Celal Eripek’in yargılandığı davada esas hakkındaki mütalaa verildi.

Savcı, esas hakkındaki mütalaasında, Remziye Eripek’in doğrudan yediği dayak Sonucu ölmediğini, yediği dayağın, kronik kalp damar hastası olan maktulün efor ve stresini tetikleyerek ani kardiyak ölüme neden olduğu sonucuna vardı. Savcı, mütalaasında, Celal Eripek’in, “Bilinçli taksirle adam öldürme” suçundan 4 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dördüncü duruşmasına, tutuklu sanık Celal Eripek ve Avukatı Ünal Üstünsoy ile katılanların avukatları katıldı.

Duruşma savcısı Sinan Coşar, esas hakkındaki mütalaasını verdi. Sanık Celal Eripek’in olay tarihinde eşi ile evinde tartıştığını hatırlatılan mütalaada, “Sanık maktulün evden gitmesini istedi. Maktül gitmeyeceğini söylediğinde tekme tokat vurdu. Daha sonra da adli emanette kayıtlı sopa ile sırtına ve karnına vurdu. Durumu kötüleşen maktül, kaldırıldığı hastanede vefat etti” denildi.

‘YEDİĞİ DAYAK SONUCU ÖLMEDİ, DAYAĞIN TETİKLEDİĞİ STRES SONUCU ÖLDÜ’

Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu raporunda maktulün aldığı yaraların hayatını tehlikeye sokacak derecede olmadığına atıf yapılan esas hakkındaki mütalaada, “Raporda, yaralar, basit tıbbi müdahale ile giderilecek ölçüde hafif nitelikte. Kişide kronik kalp damar hastalığının mevcut. Olayın oluş şekli ve otopside tespit edilen bulgular birlikte değerlendirildiğinde, kronik kalp damar hastalığı bulunan kişide ölümün, maruz kaldığı tartışma ve darp olayının efor ve stresini tetiklediği, ani kardiyak sonucu ölümün meydana geldiği, olay ile ölüm arasında tıbben illiyet bağının bulunmadığı belirtildi” denildi.

Savcı Coşar mütalaasında, sanık Celal Eripek’in, “Yakın akrabayı bilinçli taksirle adam öldürme” suçundan 4 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Remziye Eripek'in kardeşi İdris Öztürk, esas hakkındaki mütalaa karşısında görüşünün sorulması üzerine, "En ağır ceza ile cezalandırılsın" dedi.Duruşma, tarafların esas hakkındaki görüşlerinin alınması için ertelendi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Celal Eripek’in, 2 Mayıs 2014 tarihinde tartıştığı eşi Remziye Eripek’i darp ettiği, ardından balkondan aldığı 69 santim uzunluğundaki sopayla dövdüğü, fenalaşan Remziye Eripek’in kusmaya başlaması üzerine hastaneye götürdüğü, ancak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi. Adli Tıp Kurumu’nun “Remziye Eripek’in aldığı yaralar sonucu ölmediği, maruz kaldığı tartışma ve darp olayının kronik kalp ve damar rahatsızlığı bulunan Eripek’in efor ve stresini tetikliyerek ani kardiyak ölüm sonucu ölümün meydana geldiği, böylece olayla ölüm arasında tıbben illiyet bağı bulunduğu” şeklindeki raporuna atıf yapılan iddianamede, Celal Eripek için, “Yakın akrabayı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyordu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.