Felçli Babaları İçin Asansör Sistemi Geliştirdiler

ADIYAMAN'da geçirdiği beyin kanamasının ardından felç kalan ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan 75 yaşındaki Mustafa Polat, çocuklarının evin balkonuna yaptıkları asansör sistemini kullanarak kimseden yardım almadan dışarı çıkıyor. Bahçelievler...

27 Eylül 2014 Cumartesi 12:27
Felçli Babaları İçin Asansör Sistemi Geliştirdiler






ADIYAMAN'da geçirdiği beyin kanamasının ardından felç kalan ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan 75 yaşındaki Mustafa Polat, çocuklarının evin balkonuna yaptıkları asansör sistemini kullanarak kimseden yardım almadan dışarı çıkıyor.
Bahçelievler Mahallesi'nde yaşayan Mustafa Polat, 7 yıl önce geçirdiği beyin kanamasının ardından felç kaldı. Konuşamayan ve ayakları ile kısmen elleri tutmayan Polat, 1'inci kattaki evinden dışarıya çıkmakta zorlanınca çocukları sıva ustası 36 yaşındaki Şerif ile demir ustası 43 yaşındaki Selim Polat tarafından asansör sistemi geliştirildi. Mustafa Polat, çocukları tarafından binanın dışına 2 bin liraya yapılan asansör sistemiyle kimseden yardım almadan dışarı çıkıyor.
Şerif Polat, asansör sisteminden önce babasının 3-4 kişinin yardımıyla dışarı çıkarıldığını belirterek, "Babam felç geçirmesinden sonra zorluklar yaşadık. 2007 yılından sonra felçli aşağı indirip çıkartmakta zorluk çektik. Çaresizlik düşündürüyor. Düşündük böyle bir mantıklı fikir ağabeyimden çıktı. Ağabeyim de demir ustası onun projesi bize yüzde yüz faydası oldu. Babam 100 kilo civarında merdivenden indirirken güçlük çekiyorduk. Şu an ben tek başıma istediğim zaman çıkartıp, istediğim zaman indirebiliyorum. Bu asansör sistemini, imkanlarımız doğrultusunda geliştirdik. Durumumuz olsaydı babamızı daha iyi şartlarda yaşatmak isterdik" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.