Hakkari'de dilenci operasyonu

HAKKARİ Belediyesi Zabıta ekipleri, başka illerden ve Suriye'den gelen dilencilere yönelik operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda 11 dilenci yakalandı. Hakkari Belediyesi Zabıta ekiplerince, Ramazan ayında sayıları artan dilencilere yönelik...

08 Temmuz 2015 Çarşamba 18:50
Hakkari'de dilenci operasyonu






HAKKARİ Belediyesi Zabıta ekipleri, başka illerden ve Suriye'den gelen dilencilere yönelik operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda 11 dilenci yakalandı.
Hakkari Belediyesi Zabıta ekiplerince, Ramazan ayında sayıları artan dilencilere yönelik uygulama yapıldı. Özellikle camii önlerinde, ana cadde ve kavşaklarda dilenenlere yönelik çalışma yapıldı. Yapılan çalışmalarda 5'i çoçuk 11 dilenci yakalanarak belediye binası önüne getirildi. Kimlik kontrolleri yapılan 6 yabancı uyruklu dilenci hakında işlem yapılıp uyarıda bulunulurken, Batman Şanlıurfa gibi illerden gelen 5 dilenci ise bir münibüsle il dışına çıkırıldı.
Hakkari Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Adil Demir, Ramazan ayı ile birlikte bazı illerden ve Suriye'den gelen onlarca dilencinin kent merkezini mesken tuttuğunu belirterek, "Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, halkın manevi duygularını sömürerek dilenenlere karşı gerekli çalışmaları yapıyoruz. Tabii ki bu çalışmalarımızın yanı sıra vatandaşlarımızdan bu kişilere karşı dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatarak, bu kişilere para vererek dilenciliğe teşvik etmemelerini rica ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.