Karabiga'da Akdeniz foklarına yakın takip

ÇANAKKALE'nin Biga İlçesi'nde Karabiga Mevkii'ndeki su altı mağaralarına Akdeniz foklarını izlemek amacıyla fotokapan yerleştirildi. Biga İlçesi Karabiga Mevkii'nde Akdeniz foku izine rastlanan mağaralara yerleştirilen fotokapanlar sayesinde...

03 Mayıs 2015 Pazar 10:59
Karabiga'da Akdeniz foklarına yakın takip






ÇANAKKALE'nin Biga İlçesi'nde Karabiga Mevkii'ndeki su altı mağaralarına Akdeniz foklarını izlemek amacıyla fotokapan yerleştirildi.
Biga İlçesi Karabiga Mevkii'nde Akdeniz foku izine rastlanan mağaralara yerleştirilen fotokapanlar sayesinde deniz canlıları 24 saat izlenebilecek. 1'i yavru en az 4 canlının yaşadığını ve izlerine rastladıklarını belirten Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Cemal Gücü, cihaz yerleştirilen mağaraların fokların yaşaması için çok uygun ve yakın zamanda da kullanılmış mağaralar olduğunu söyledi. Bölgeye yeni termik santrallerin yapılacağına yönelik duyumlar aldıklarını da belirten Gücü, "Bu şartlarda fokların burada yaşaması mümkün değil. Termik santral yapılırsa muhtemelen bir dahaki gelişimizde hiçbirinin yaşaması mümkün olmayacak" dedi.
ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Dr. Meltem Ok da fotokapan yerleştirilen mağaralarda en fazla 3 fokun rahatlıkla yaşayabilecek büyüklükte olduğunu söyledi.

FOTOĞRAF


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.