Kobani'de Bayramda Da Silahlar Susmadı

HDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel ve HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, çatışmaların sürdüğü Kobani'ye gitti ve buradaki kanton yetkilileri ile görüştükten sonra Kobani'de...

04 Ekim 2014 Cumartesi 15:11
Kobani'de Bayramda Da Silahlar Susmadı






Kobani'de Bayramda Da Silahlar Susmadı

HDP'Lİ TUNCEL: KOBANİ DİRENİŞİ ÇOK ÖNEMLİ
HDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel ve HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, çatışmaların sürdüğü Kobani'ye gitti ve buradaki kanton yetkilileri ile görüştükten sonra Kobani'de sergilenen direnişin çok önemli olduğunu söyledi. Kobani'nin kendileri için 'Amed' olarak nitelendirdiği Diyarbakır kadar önemli olduğunu ve buraya saldıran IŞİD militanlarına YPG'lilerin direndiğini anlatan Tuncel, şöyle dedi:
"Amerika ve koalisyon ülke uçaklarının yaptığı saldırı olumlu ancak gecikmiş bir müdahale olarak değerlendirdi. Dünden itibaren yoğun bir bombardıman altında olan Kobani'de YPG güçleri IŞİD'e ağır kayıplar verdirdi. Halen burada tarihi bir direniş sergileniyor. Kobani bu topraklarda çok önemli bir noktadadır ve bu nedenle gerek hükümetin gerekse de tüm halkların burada sergilenen direnişe destek vermesi gerekiyor."
HDP'li Sarıyıldız da IŞİD'in hedefindeki Kobani'de YPG'nin direnişini sürdürdüğünü ve sonunda da zafere ulaşacağına inandığını kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.