Prof. Dr. Özsoy'a "Cumhurbaşkanı'nı tehdit"ten iddianame

Arzu KAYA/İSTANBUL, () Prof. Dr. Osman Özsoy hakkında "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçlamasıyla 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamede Cumhurbaşkanı Erdoğan müşteki sıfatıyla...

14 Mayıs 2015 Perşembe 17:28
Prof. Dr. Özsoy'a






Arzu KAYA/İSTANBUL, () Prof. Dr. Osman Özsoy hakkında "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçlamasıyla 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamede Cumhurbaşkanı Erdoğan müşteki sıfatıyla yer alıyor.

Bir televizyon kanalında yaptığı konuşmanın "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçunu içerdiği iddiasıyla mahkemeye sevk edilip serbest bırakılan Prof. Dr. Osman Özsoy hakkındaki soruşturma tamamlandı.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I ÖLÜMLE TEHDİT ETTİĞİ YÖNÜNDE YORUMLAR..."
Geçtiğimiz ay gözaltına alınan Prof. Dr. Özsoy hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. 27 Nisan 2015 tarihinde Özsoy'un bir televizyon kanalında yaptığı konuşmanın dosyada delil olarak bulunduğu ifade edilen iddianamede, Prof. Dr. Özsoy'un sözlerinin haber haline dönüştürüldüğü ve haber içeriklerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ölümle tehdit ettiği yönünde yorumlar yapıldığı kaydedildi.

"HEDEF HALİNE GETİRİP SUÇ İŞLEDİ"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatının şikayet dilekçesi vererek Prof. Dr. Özsoy'un televizyonda sarfettiği sözlerle müvekkilini hedef haline getirmek suretiyle tehdit ettiğini belirterek şikayetçi olduğu belirtilen iddianamede, Prof. Dr. Özsoy'un müşteki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef haline getirip "halkta korku ve kaygı yaratmak amacıyla tehdit etmek" suçunu işlediği anlatıldı.

4 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ
Prof. Dr. Özsoy hakkında hazırlanan iddianamedi 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianame Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde Özsoy'un yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.