Şirnak Valisi: Kürtlerle Türkleri Dünya Bir Araya Gelse Savaştıramaz

Ebubekir KARATOPRAK/ŞIRNAK, () - ŞIRNAK'ta düzenlenen sünnet törenine katılan Vali Hasan İpek, kimsenin hayale kapılmaması gerektiğini belirterek, "Kürtlerle Türkleri, dünya bir araya gelse savaş ettiremeyecektir. Ancak birkaç tane kandırılmış,...

06 Kasım 2014 Perşembe 17:16
Şirnak Valisi: Kürtlerle Türkleri Dünya Bir Araya Gelse Savaştıramaz






Ebubekir KARATOPRAK/ŞIRNAK, () - ŞIRNAK'ta düzenlenen sünnet törenine katılan Vali Hasan İpek, kimsenin hayale kapılmaması gerektiğini belirterek, "Kürtlerle Türkleri, dünya bir araya gelse savaş ettiremeyecektir. Ancak birkaç tane kandırılmış, Lawrence'ın torunları ve çocukları belki bir ufak karışıklık çıkarabilirler" dedi.
Şırnak Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polisliği tarafından, 'Bugünden Yarına Projesi' kapsamında Şırnak Şehr-ı Nuh Otel'de 15 çocuk için sünnet töreni düzenlendi. Törene Şırnak Valisi Hasan İpek, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Cumhuriyet Başsavcısı Akif Dönertaş, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, çocuklar, aileler ile çok sayıda kurum müdürü katıldı.
Şırnak Valisi İpek, sünnet olan çocukların erkekliğe ilk adımlarını attığını belirterek, "İşte Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ne olduğu, nasıl bir devlet olduğunu, şu yaptığımız etkinlikte görebiliriz. Komşularımız olması hasebiyle, Suriye'de Devlet Başkanı ve Suriye Devleti kendi çocuklarını, kendi vatandaşlarının çocuklarını varil bombalarıyla öldürürken, yine komşumuz Irak'ta 1 milyonu aşkın insan, bunların yüzde 10'u çocuk olmak üzere iç karışıklık ve savaş içinde öldürülürken, yine Türkiye'nin nüfusunun yüzde 90'ı yüzde 95'i Kürt olan Şırnak ilimizde de emniyet teşkilatımız, hem Türkiye'yi karıştırmak için mücadele edenlerle amansız bir mücadele ederken, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Şırnaklılar'ın çocuklarına da böyle güzel anlar yaşatmaktadır. İşte devlet olmak budur, işte halkını sevmek budur, işte gerçek hürriyet, gerçek demokrasi budur" dedi.
Şırnak'ın ve Şırnaklıların sonradan Türkiye'ye katılmadığını hatırlatan Vali İpek, "Şırnaklılar Türkiye Cumhuriyeti'ne bir savaş sonrası katılmamışlardır. Şırnaklılar kendi istekleriyle ve kendilerine kardeş gördükleri için Türklerle birlikte olup Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuşlardır. Yine bu bölgede Kürtleri azınlık saymak isteyen Lozan Anlaşması sırasındaki yoğun taleplere Kürtler, başta karşı çıkmışlar ve demişlerdir ki, 'biz Türkiye Cumhuriyeti'nin asli vatandaşları ve asli kurucularıyız.' Bu tarihten bugüne yaklaşık 100 yıl geçmiş, hala Kürtler'in Türkiye'de azınlık statüsünde olmasını isteyen, bunu dayatmaya çalışan, Lozan'da masanın etrafında olan ya da olmayan birçok yabancı ülke vardır. Kimse hayallere kapılmasın. Kürtlerle, Türkleri dünya bir araya gelse, savaş ettiremeyecektir. Ancak birkaç tane kandırılmış, Lawrence'ın torunları ve çocukları, belki bir ufak karışıklık çıkarabilirler. Ancak Kürtlerle Türkler, her zaman et ve tırnaktan daha ileriye, bir kanda dolaşan alyuvar ve akyuvar gibi birbirine girmiştir. Bizim birliğimizi ve beraberliğimizi, bu ülkenin ne kadar Kürdün ülkesiyse, o kadar Türk'ün, ne kadar Türk'ün ülkesiyse o kadar Çerkez'in ülkesi olduğunu kimse unutmasın. Biz bir vücutta, damarda akan alyuvarlar ve akyuvarlar gibiyiz. Kimse bizleri ayıramaz. Bizler gerçekten devlet olarak, her bölgemizdeki halkımızı, her bölgesindeki halkımızı eşit seviyede tutuyoruz. Halkımıza hizmetin hakka hizmet olduğunu kabul eden bir iktidar ve devletin temsilcileriyiz" diye konuştu.
Vali İpek, Tümgeneral Baysar, Rektör Prof. Dr. Akmaz ile TSO Başkanı Geliş, sünnet olan çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.