Tarihi kapılar çalınıyor, yeri duvar oluyor

Mustafa OĞUZ/İZMİR, ()- İZMİR'de, tarihe tanıklık etmiş, sanat tarihi açısından değerli olan, eski evlerin ay yıldızlı kapıları yerinden sökülüp hurda fiyatına satılıyor. Bunun en çarpıcı örnekleri ise eski eserlerin yoğun...

10 Mayıs 2015 Pazar 11:41
Tarihi kapılar çalınıyor, yeri duvar oluyor






Mustafa OĞUZ/İZMİR, ()- İZMİR'de, tarihe tanıklık etmiş, sanat tarihi açısından değerli olan, eski evlerin ay yıldızlı kapıları yerinden sökülüp hurda fiyatına satılıyor.
Bunun en çarpıcı örnekleri ise eski eserlerin yoğun olduğu tarihi Basmane semtinde yaşanıyor. Hurdacıların son kurbanı Basmane Altınordu mahallesinde yaşandı. 962 sokakta kullanılmayan tarihi eski İzmir evinin kapısı çalınınca sahipleri tarafından kapının olduğu yere duvar örüldü. Semt sakinleri, hırsızlık olayının, içinde yaşam olmayan eski İzmir evlerinin kapısından başlayıp, ardından pencere ve çatıdaki bakır parçalara kadar uzanıp ev yıkılana kadar sürdüğünü söyledi. Yağma burada da bitmezken, ev yıkıldıktan sonra da yeri birtakım kişiler tarafından otopark olarak sahipleniliyor.

FOTOĞRAFLI 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.