Tespih Sergisine Kadın İlgisi

Doğan BİLMEZ/KAYSERİ, () - KAYSERİ’de 20 yıllık tespih ustası ve koleksiyoncusu Ömer Üçgül’ün açtığı tespih sergisine, erkeklerden daha çok kadınlar ilgi gösterdi. Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Kültür ve Sanat Komisyonu...

21 Kasım 2014 Cuma 13:43
Tespih Sergisine Kadın İlgisi






Doğan BİLMEZ/KAYSERİ, () - KAYSERİ’de 20 yıllık tespih ustası ve koleksiyoncusu Ömer Üçgül’ün açtığı tespih sergisine, erkeklerden daha çok kadınlar ilgi gösterdi.
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Kültür ve Sanat Komisyonu tarafından, Ömer Üçgül’e ait 424 farklı eser, 'Bir Çekirdek Tanesinden Bir Sanat Mucizesine: Tespih' başlığıyla, Sabancı Kültür Merkezi’nde sergilenmeye başlandı. Akik, abanoz, kuka, kehribar, mercan, turkuaz, sedef, fildişi ve deve kemiğinden yapılmış 424 tespih sergilendi. Sergide, erkeklerden ziyade kadınların çok olması dikkat çekti. Sergiyi ziyaret edenlerden ERÜ öğrencisi Dilan Kızıl, merak edip geldiğini ve böyle bir serginin yapılmasını, kültürel anlamda faydalı bulduğunu söyledi.
Sergideki tespihlerin hepsinin, birbirinden güzel ve değerli olduğunu dile getiren Baran Bakır ise "Sergiye arkadaşımla beraber tesadüfen geldim. Ancak, geldikten sonra da ayrılmak istemedik. Çünkü gerçekten birbirinden güzel işlenmiş tespihler var. Kültürümüzde olan bir aksesuar. Ancak, ben yine de kullanmayı düşünmüyorum. Erkeklere daha çok yakıştığını düşünüyorum" diye konuştu.
Sergi hakkında bilgi veren tespih ustası Ömer Üçgül ise, eserlerini ticari amaçla yapmadığını belirterek, "Türkiye’de yapılan üçüncü sergi bu. İlk sergiyi 1960’lı yıllarda, Ekmeleddin İhsanoğlu yapmış. İnşallah hoş bir sergi olacak. Koleksiyonerler ve tespih severler geldi sergiyi ziyaret etti. Onlar da çok beğendiler" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.