Tokat'ta Bayram Coşkusu

TOKAT'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşku içerisinde kutlandı. Cumhuriyet'in 91'incı yıl dönümü kutlamaları Vali Cevdet Can'ın makamında tebrikleri kabul etmesi ile başladı. Program daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan etkinliklerle...

29 Ekim 2014 Çarşamba 13:30
Tokat'ta Bayram Coşkusu






TOKAT'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşku içerisinde kutlandı.
Cumhuriyet'in 91'incı yıl dönümü kutlamaları Vali Cevdet Can'ın makamında tebrikleri kabul etmesi ile başladı. Program daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan etkinliklerle sürdü. Buradaki etkinlikleri izleyen vatandaşlara Vali Cevdet Can ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından bayrak dağıtıldı. Program Vali Can, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş ve Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'nun halkı selamlaması ile başladı. Ardından günün anlamına ilişkin konuşma yapan Vali Can, gençlere seslenerek, "Ülkelerin ekonomik, siyasal ve sosyal çıkarları uğruna birbirlerini anlamsız bir mücadele sürüp gittiği bir dünyada yaşıyoruz. Memleketimizde şüphesiz bunların dışında değildir. Aksine coğrafik konumu nedeniyle bahsini ettiğim mücadelede açık ve gizli türlü oyun ve tezgahlandığı çok hassas bir bölgenin içindedir. Bu gerçeği daima göz önünde bulundurarak düşmanlarımıza asla kötü amaçlarına ortam ve fırsatı vermemeliyiz" dedi.
HAVALI TABANCA İLE GÖSTERİ
Vali Can'ın konuşmasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları karate ve ok gösterisi düzenledi. Ayrıca ok atışlarında ise sporcular yaklaşık 50 metre ileriden hedefe koydukları yumurta ve domatesleri vurarak büyük alkış topladı. Atışlarda başarı gösteren doğuştan bedensel engelli olan 17 yaşındaki Burakhan Yıldırım'ı Vali Can yanına giderek tebrik etti.
Cumhuriyet Bayramı haftası çerçevesinde yapılan yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri verildi, şiirler okundu, halk oyunları gösterileri düzenlendi. Tören geçişi yapan askeri birlikler ve İl Jandarma Komutanlığı'na ait bir sikorsky helikopterin Tokat Kalesi üzerinde gösteri yapması izleyicilerden alkış topladı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.