Uşak'ın Kent Tarihi Müzesi'nde katalog çekimine tepki

UŞAK'ın kronolojik tarihi, coğrafyası, kurtuluş mücadelesi, turizm zenginlikleri, doğal güzellikleri ve folklorik değerlerinin canlandırıldığı Kent Tarihi Müzesi'nde; bir firmanın 2015-16 Sonbahar Kış Koleksiyonu'nun yer aldığı kıyafetler...

17 Eylül 2015 Perşembe 13:16
Uşak'ın Kent Tarihi Müzesi'nde katalog çekimine tepki






UŞAK'ın kronolojik tarihi, coğrafyası, kurtuluş mücadelesi, turizm zenginlikleri, doğal güzellikleri ve folklorik değerlerinin canlandırıldığı Kent Tarihi Müzesi'nde; bir firmanın 2015-16 Sonbahar Kış Koleksiyonu'nun yer aldığı kıyafetler için fotoğraf çekimi yapması tepki çekti. Tarihi bir jeneratör ile 1955-60 ile 1963-73 yıllarında kentte Belediye Başkanlığı yapan Hakkı Yağcı'nın makam aracının mağaza vitrinine benzetildiğini söyleyen Uşaklılar, çekimi eleştirdi.
Bir önceki dönemin Bağımsız Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın, Uşaklı bağışçıların desteğiyle kurduğu Kent Tarihi Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın denetiminde iki yıldır ziyaretçi akınına uğruyor. Türkiye'de sokakları aydınlatmak amacıyla ilk elektriğin kullanıldığı binada oluşturulan müzede, Uşak Belediyesi'nde belediye başkan yardımcısının makam şoförlüğünü yapan H.S.K.'nin eşi Y.K.'ye ait konfeksiyon mağazası için katalog çekimi yapıldı.
BAŞKAN CAHAN: GEREĞİ YAPILACAK
Uşak'ın kronolojik tarihi, coğrafyası, kurtuluş mücadelesi, turizm zenginlikleri, doğal güzellikleri ve folklorik değerlerinin canlandırılıp sergilendiği müzedeki fotoğraf çekimleri halkın tepkisini çekti. Çekimden haberinin olmadığını belirten AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, gerekenin yapılacağını söyledi. 1940 yılından kalma jeneratör, eski başkanlardan Hakkı Yağcı'nın makam aracı, 80 yıllık bisiklet ve Uşak'ın tarihine ışık tutan çok sayıda eserin yer aldığı müzede, bunların üzerine asılan kıyafetler eleştirildi. Uşak Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü yetkilileri, bu tür çekimlerin bakanlıktan veya Uşak Belediye Encümeni'nden alınacak özel izinle yapılabileceğini, izin konusunda bilgilerinin olmadığını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.