11. Cumhurbaşkanı Gül sessizliğini bozdu: 'Terör can yakıyor, benim siyaset konuşacak halim yok'

Terör örgütü PKK'nın şiddet eylemlerine yönelik tepkilerin yoğunlaştığı bu günlerde suskunluğunu bozan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den önemli açıklamalar...

10 Eylül 2015 Perşembe 19:55
11. Cumhurbaşkanı Gül sessizliğini bozdu: 'Terör can yakıyor, benim siyaset konuşacak halim yok'






11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül sessizliğini bozdu: 'Terör can yakıyor, benim siyaset konuşacak halim yok'

Abdullah Gül Kayseri konuşkası, Kayseri Haberleri, Son Dakika Kayseri, Abdullah Gül son dakika , 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti MKYK üyesi Salih Kapusuz'un vefat eden annesi Hatice Kapusuz'un Develi ilçesindeki cenaze törenine katıldıktan sonra Erciyes Dağı'ndaki Büyükşehir Belediyesine ait Kardanadam Tesisleri'nde bir süre dinlendi.
 
Burada gazetecilerin terör olayları ve AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi ile ilgili düşünceleri sorulan Gül, "Terörle mücadelenin bu kadar sıkıntılı, milletin gece gündüz aklının fikrinin güvenlik meselelerinde olduğu bir zamanda benim burada siyaset konuşacak halim yok" yanıtını verdi.
 
Ülkenin terör gündemiyle karşı karşıya olduğunu aktaran Gül, şunları kaydetti:
 
"Bir zamanlar geride kaldığını düşündüğümüz tekrar bugün Türkiye'nin birinci gündem maddesi. Türkiye'nin güvenliğini, halkın birliğini, beraberliğini, Türkiye'nin barışını, milletin huzurunu çok büyük tehdit etmeye başladı. Çok sayıda şehidimiz var. Her şehit haberini aldıkça hepimizin içine ateş düşmekte şüphesiz ki. Bütün şehitlerimize rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Millet olarak tabii ki onlara çok büyük şükran borcumuz var, ailelerine aynı şekilde büyük şükran borcumuz var. Şehitlerimizin ailelerinin hepsinin milletimize emanet olduğunu unutmamak gerekir. Her köyde her mahallede her şehirdeki şehit ailelerine en saygın, en şerefli vatandaşlarımız olarak, her türlü hürmeti göstermemiz gerekir."
 
ÜLKEYİ YÖNETENLER BUNUN BİLİNCİNDE
 
Gül, terörle mücadelede birlik ve beraberliğin önemine dikkati çekerek, "Terörle mücadelede birlik beraberlik çok önemli. Bunun için Türkiye'nin iç huzurunun temin edilmesi, çeşitli siyasi farklılıkları muhakkak bir kenara bırakıp söylemi değiştirmek, kullanılan ifadeleri değiştirmek ve herkesin enerjisini Türkiye için toparlayabilmek lazım. Eminim ki şu anda memleketi, devleti, ülkeyi yönetenler, bunun hep bilincindedirler. Ayrıca siyasetin önemli aktörlerinin hepsinin de bu bilincin içerisinde olması gerekir" diye konuştu.
 
TÜRKİYE'YE TAHMİNİ GÜÇ ZARARLAR VERİR
 
"Terörle mücadelede en önemli şey, bütün vatandaşların kardeşliğini pekiştirmektir. Bazen iyi niyetli olarak, bilmeden, büyük bir vatanseverlik, milliyetçilik duygusu içerisinde, bilmeden teröristlerin işine gelici işler yapılabilir. Bundan muhakkak kaçınmak lazım."
 
Medya kuruluşlarına yapılan saldırıları çok yanlış bulduğunu da dile getiren Gül, "Gazetelere, medyaya fikri ne olursa olsun herhangi bir şiddet, herhangi bir böyle baskınlar falan bunlar Türkiye'ye tahmin edilmeyecek zarar verir" dedi.
 






Son Güncelleme: 10.09.2015 19:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.