2 işçi çalıştırana 1 işçi İş-Kur'dan

18 Ekim 2012 Perşembe 12:55
2 işçi çalıştırana 1 işçi İş-Kur'dan






OSMANİYE (CİHAN)- Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Abdulkadir Şahin, 2 işçi çalıştıran işyerlerine 1 işçi de kendilerinin verdiğini söyledi.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Osmaniye Şubesi yöneticileri, Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Abdulkadir Şahin'i makamında ziyaret etti.

TÜMSİAD Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş, İş-Kur'un çalışma hayatının gerçeklerine göre yeniden yapılandırmasının iş dünyası tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi. Özkardeş, Garip bir durumla karşı karşıyayız. İş arayan sayısı oldukça çokken işçi arayan da bir o kadar var. Piyasada yetişmiş eleman sıkıntısı bulunuyor. Nitelikli ara eleman yetiştirilmesi gerekiyor. İş-Kur'un meslek edindirme kurslarını bu açıdan önemsiyoruz. İyi bir planlama ile hangi alanlarda işçi ihtiyacı olduğu tespit edilerek çalışmaların bu alanlarda yoğunlaştırılması gerekiyor. diye konuştu.
Osmaniye'de 660 işyerini kapsayan anketin tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Abdulkadir Şahin, bu çalışmaya göre hazırlanacak olan rapor ile piyasanın ihtiyaçlarını belirleyeceklerini kaydetti.

İşadamlarına müjde veren Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Abdulkadir Şahin, 2 işçi çalıştıran işyerlerine 1 işçi de kendilerinin verdiğini söyledi. Şahin, 2 işçisi olan bir işyerine 6 ay süreyle 1 işçi de biz veriyor, sigorta ve maaşını da biz karşılıyoruz. 10 işçi çalıştıran işyerlerinde bu sayı 2 iken 20 işçi çalıştıran firmalarda bu 3 kişi oluyor. İşadamı ihtiyacı olan alanda istediği kişiyi işe alıyor ve 6 ay biz o işçinin sigorta ve maaşını veriyoruz. Daha sonra işyeri memnun kalırsa o işçi orada çalışmaya devam ediyor, memnun kalmadığında ise işine son veriyor. dedi.

İşbaşı eğitimi dışından bakanlığın belirlediği tüm hedefleri geçtiklerini belirten Şahin, ihtiyaca göre meslek edindirme kursları düzenleyeceklerini aktardı. Osmaniye'nin akıl, fikir ve projeye ihtiyacı olduğunu ifade eden Şahin, Tek başına çalışma hiçbir fayda vermez. O yüzden birlikte çalışmalar yapmak zorundayız. Biz öncelikle piyasanın bizden beklentilerini belirlemeye çalışıyoruz. İş dünyasından gelen talepler bizim çalışmalarımıza doğrudan etki ediyor. Firmalardan en çok ön muhasebe talebi geliyor. Yeni yılda bunu mutlaka değerlendireceğiz. İş arayanlarda ise en çok güvenlik sertifikası, bilgisayar işletmeni ve otomasyon sertifikası var. İhtiyaçtan çok çok fazla olduğu için bunda zorlanıyoruz. O yüzden meslek edindirme kurslarını piyasanın talepleri doğrultusunda yapacağız. şeklinde konuştu.

İş-Kur'un işbaşı eğimi kapsamında 2 işçi çalıştıran işyerlerine 6 ay süreli işçi sağlamasından, daha çok firmanın yararlanmasını sağlamak için TÜMSİAD ile İş-Kur arasında bir protokol imzalanacak. TÜMSİAD üyesi işyerlerini kapsayacak protokolün detaylarının daha sonra kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.