8500 Vakıfbank emeklisinin gözü Anayasa Mahkemesinde

21 Ağustos 2011 Pazar 22:47
8500 Vakıfbank emeklisinin gözü Anayasa Mahkemesinde









Maaş kesintileriyle ilgili yıllardır sürdürdükleri hukuk mücadelesini kazanan ancak Torba Yasa'nın 53'üncü maddesine takılan Vakıfbank Emeklileri ve Yakınları Grubu, Anayasa Mahkemesinden gelecek kararı bekliyor.
Yıllardır süren davaların Yargıtay Genel Kurulu Hukuk Kuruluna çıktığını söyleyen Vakıfbank Emeklileri ve Yakınları Grubu sözcülerinden İlhan Kerem, "Torba Yasası denilen 6111 Torba Yasası 53'üncü maddesiyle tüm haklarımız elimizden alındı. 506 sayılı kanuna göre Gelir Varlılıklarının Artırımına ilişkin hükümler, gelir tarihine kadar uygulanmaz. Bu hüküm yürürlüğe girdiği tarihin öncesinde ve görülmekte olan davarlarda da uygulanır. Bu hüküm 8 bin 500 Vakıfbank emeklisini mağdur etti. Çünkü Vakıf sandıklarının ne zaman Sosyal Güvenlik Kurumuna devredileceği belli değil. O tarihe kadar Vakıfbank emeklilerinin maaşlarında artış gözükmüyor. Şu anda mahkeme kararı uygulanmıyor, uygulanamıyor. Biz kazandığımız davalarla ilgili haklarımızı alamıyoruz. Dört yıldır hukuk savaşı veriyoruz" dedi.
2000 - 2004 yılları arasında Vakıfbank emeklileri olarak, sandığın ve bankanın durumunun kötü olması sebebiyle, kendi iradeleriyle maaşlarına zam almadıklarını belirten İlhan Kerem şöyle devam ett: ''Ancak sonraki yıllarda bankanın durumunun düzelmesi üzerine, yönetimden biz haklarımızın talebini istedik. Yönetimden olumlu talep alamayıcan İş Mahkemelerine müracaat ettik. İş Mahkemeleri kararıyla da artık zamların bize ödenmesi gerektiği, Yargıtay'ın Hukuk Genel kararıyla teyit ettirdik. Bireysel davalarımızı da kazanmaya başladık. Ancak tam bu sırada Torba Yasasıyla, geçmişte açılmış davalar dahil olmak üzere bütün haklarımız donduruldu. Şu anda mahkeme kararları uygulanmıyor, uygulanamıyor. Biz mahkeme kararının uygulanmasını istiyoruz. Eğer Anayasa Mahkemesinden olumlu bir cevap alamazsak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gideceğiz."
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.