Adıyaman Üniversitesi'nde 'TÜBİTAK ve AB Proje Eğitimi' başladı

16 Ekim 2012 Salı 20:43
Adıyaman Üniversitesi'nde 'TÜBİTAK ve AB Proje Eğitimi' başladı






ADIYAMAN (CİHAN)- Adıyaman Üniversitesi'nde 'TÜBİTAK ve AB Projeleri Uygulamalı Eğitimi'nin ilk aşaması olan teorik eğitim, Rektörlük Konferans Salonu'nda Başladı.

Eğitim programının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, proje hazırlama konusunda teknik olarak desteğe ihtiyaç duyanlar için Adıyaman Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (AADYUSEM) bünyesinde Proje Koordinasyon Merkezi oluşturma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Gönüllü, bu merkez aracılığıyla ile yönelik eğitim, sanayi, tarım ve turizm alanlarında projeler yürütüleceğini kaydetti. Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, eğitim programının herkes için faydalı olması temennisinde bulundu.

Eğitim programı hakkında bilgiler veren proje koordinatörü Doç. Dr. M. Hakan Hocaoğlu eğitim programının, yeterliliğini almış ve tezinin son aşamasındaki doktora öğrencileri ve araştırmacılara yönelik olduğunu belirtti. Hocaoğlu, eğitimde, ulusal ve uluslararası proje çağrılarına yönelik proje hazırlama süreci, bu süreçte yer alan bilimsel yaklaşımlar, proje yönetimi, bütçelendirilmesi ve değerlendirme aşamasında göz önünde bulundurulması gereken hususlar gibi proje hazırlama tekniklerinin öğretileceğini ifade etti.

Eğitimcilerden Doç. Dr. M. Erhan Balcı, TÜBİTAK Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Destekleri, 1001-1002-1003 ve 3001 Kodlu TÜBİTAK Destekleri, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı SANTES Projeleri, KOBİ Yararına Teknoloji Transferi Destekleri konularını ele alacak.

AB Projeleri Destek Programları konusunda uzman olan ve 30'u aşkın AB projesini tamamlayan Prof. Dr. Seyhan Fırat ise AB Projeleri, Leonardo da Vinci Programı'nın Hareketlilik Faaliyetleri, Yenilik Transferi Projeleri (Transfer of Innovation, TOI), AB 7. Çerçeve Programı kapsamında yer alan 'Marie Curie Araştırma Programları ve Bursları' ve AB 7. Çerçeve Programına Yönelik Çağrılı Projeler konularını anlatacak.

Eğitimin ikinci aşamasının gerçekleştirileceği 17, 18 ve 19 Kasım tarihlerinde eğitimciler ve katılımcı akademik personel tekrar bir araya gelerek, şu anda fikir aşamasında olan projeleri 'sunulmaya hazır projeler' haline getirmek üzere çalışmalar gerçekleştirecek. Bu eğitim sonucunda hakem değerlendirme süreci incelenmiş olacak. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.