Ahi Evran Külliyesi Projesi'ne TOBB desteği

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:09
Ahi Evran Külliyesi Projesi'ne TOBB desteği






KIRŞEHİR (CİHAN)- Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın destek verdiği Ahi Evran Külliyesi Projesi'ne TOBB 7 milyon TL yardım yapma kararı aldı. Proje ile Ahi Evran külliyesi inşa edilecek.

Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen´in yer aldığı Kırşehir heyeti, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu´nu ziyaret etti. Kırşehir Belediyesi´nin hazırlattığı Ahi Evran Külliyesi Projesi'nin sunumunu yapan heyet, TOBB yönetiminden külliye inşaatına maddi destek olması talebinde bulundu. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı´nın da desteğiyle TOBB Yönetim Kurulu projeye 7 milyon TL destek olma kararı aldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan şunları söyledi: Öncelikle Ahi Evran Külliyesi projemize destek olacak olan TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu´na ve TOBB Yönetim Kuruluna tüm Kırşehirliler adına teşekkür ediyoruz. Belediyemizin hazırlattığı bu proje Kırşehir´in değil, Türkiye´nin gelecek nesillere armağan edeceği büyük bir projedir. Bu projeyi belediye ve valiliğin kaynaklarıyla yapmamız mümkün olmadığı için Kırşehir heyeti olarak projeye maddi kaynak bulma arayışındayız. İlk aklımıza gelen TOBB oldu. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Müfit Göçen´in de çalışmaları sayesinde TOBB Başkanımıza projemizi sunma imkânı bulduk. Gümrük ve Ticaret Bakanımız Hayati Yazıcı´nın da destekleri ile TOBB Yönetiminin projemize maddi kaynak sağlayacak olması hepimizi memnun etmiştir. Önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle Valilik-Belediye ve TOBB arasında protokol imzalanacaktır. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.