AK Parti Haçlı İttifakıyla mı koalisyon yapacak?

Seçim sandıklarında halkın iradesi tartışmasız bir şekilde AK Parti iktidarına koalisyon ya da azınlık hükümeti kurmanın yolunu gösterdi.

08 Haziran 2015 Pazartesi 00:26
AK Parti Haçlı İttifakıyla mı koalisyon yapacak?






AK Parti Haçlı İttifakıyla mı koalisyon yapacak?

Seçim sandıklarında halkın iradesi tartışmasız bir şekilde AK Parti iktidarına koalisyon ya da azınlık hükümeti kurmanın yolunu gösterdi. Ancak seçimlerden daha 24 saat önce muhalefeti Yeni Haçlı'lar (Hristiyan) ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tavrı, AK Parti'nin azınlık hükümeti kurmasını bile zora sokuyor.
Cumhurbaşkanı olarak tarafsız kalması gereken bir seçimde eski partisi lehine mitingler düzenleyen, muhalefete ağır hakaretler savuran Erdoğan'ın diyalog kapılarını kapatması muhalefeti de zor durumda bıraktı.





HALK NE DEDİ?

MİLLETVEKİLİ genel seçiminde iktidardaki Ak Parti tek başına iktidarı kaybetti. Seçim kampanyası boyunca baraj sorunu tartışılan HDP rahat bir oy oranına ulaşarak Meclis'e girdi.
Türkiye bugün 25'inci dönem milletvekili genel seçimini yaptı. Saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi saat 17.00'de tamamlanırken katılım yüzde 85'leri aşan yüksek bir oranda gerçekleşti. Sandıkların kapanmasının ardından geçilen tasnif ilerledikçe Meclis'te 4 partinin yer alacağı tablo ortaya çıktı.
Saat 23.00'te tasnif yüzde 98 oranında tamamlanırken, yüzde 5'lere varan oy kaybeden Ak Parti'nin oy oranı yüzde 40.7, CHP'nin oy oranı yüzde 25.1, MHP'nin oy oranı yüzde 16.4, HDP'nin oy oranı yüzde 12.9 oldu.
Bu oy oranlarına göre kesin olmayan sonuçlara göre Ak Parti 256, CHP 133, MHP 82, HDP 79 milletvekili çıkarıyor.
Son Güncelleme: 08.06.2015 00:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.