Aladağ, hastaneye hayırseverler sayesinde kavuşacak

11 Aralık 2012 Salı 10:49
Aladağ, hastaneye hayırseverler sayesinde kavuşacak






ADANA (CİHAN)- Adana´nın Aladağ ilçesine hayırsever işadamı tarafından yaptırılacak 15 yataklı ve 3.5 milyon TL´ya mal olacak devlet hastanesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Aladağ´da 45 yıldır krom madenleri işleten Necati Kurmel'in, eşi Meliha Kurmel adına yapımını üstlendiği hastanede; ameliyathane, diyaliz ünitesi, doğumhane, diş hekimliği, aile hekimliği ve röntgen üniteleri olacak.

Yaklaşık 5 bin nüfuslu Aladağ'a daha önce 2 lise, 2 öğrenci yurdu, ilçe emniyet müdürlüğü hizmet binası, karakol ve lojman kazandıran Ak Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Necati Kurmel, bu kez eşi Meliha Kurmel adına hastane yaptırıyor.

İlçe merkezindeki 2 bin 500 metrekare alanda projelendirilen Meliha Kurmel Hastanesi'nin temel atma törenine Vali Hüseyin Avni Coş, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer, İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer, Ak Metal Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Necati Kurmel ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Vali Coş, hayırsever işadamı Necati Kurmel'e teşekkür edip, sağlık alanında yapılan yatırımların önemine değindi. Coş şöyle dedi: Sağlık hizmetlerinin halkın ayağına götürülmesi için devletimiz hayırseverlerimizin de desteğiyle üzerine düşeni yerine getiriyor. Adana bölgenin ve Ortadoğu'nun en önemli sağlık merkezlerinden biri haline gelmiştir. İnşallah bu durum yeni tesis ve yatırımlarla daha da güçlenecektir.

Milletvekili Necdet Ünüvar da konuşmasında Türkiye'de sağlık alanında büyük yatırımlar yapıldığına dikkati çekti. Ünüvar şöyle konuştu: Sağlık alanında çok büyük hastane ve kompleksler yapıyoruz. Burası bizi bir başka heyecanlandırıyor. Temeli atılan bu hastaneyi Adana'ya yapacağımız bin 500 yataklı kampüs gibi görüyoruz. Çünkü Aladağ'da yaşayan vatandaşlarımız il merkezine gelmeden hizmet alacak. Burada da görüldüğü gibi devletimiz, milletimiz ve iş adamlarımız çalışıyor. Dolayısıyla hepimiz aynı ritmi yakalarsak ülkemizin 2023'de dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına girmesini sağlarız.

Ak Metal Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Necati Kurmel ise Aladağ'a birçok yatırım yaptıklarına dikkati çekerek, ilçenin gelişmesi için yatırımlara devam edeceğini söyledi. Kurmel, sözlerini şöyle sürdürdü: Biz, 45 yıldan beri Aladağ'da maden işletmekteyiz. 1966'da buraya geldiğim zaman bir kahve, üç odalı bir otel ve bir de bakkal vardı. Bugün ise ilçeyi gezdiğimde, birçok tüccarı, esnafı gördükçe gurur duyuyorum. Son 5 yıl içinde ilçeye 100 milyon dolarlık yatırım yaptık. Bu yatırımlar sayesinde 5 bin kişilik ilçede bin kişiye istihdam sağlıyoruz.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri Necati Kurmel ile birlikte hastanenin temelini attı. Davetliler törenin ardından şirketin krom madeni konsantre tesislerini gezdi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.