Alman bakan Herrmann: NPD kapatılmalı

04 Aralık 2012 Salı 15:09
Alman bakan Herrmann: NPD kapatılmalı






MÜNİH (CİHAN)- Almanya'nın Bevyera eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, aşırı sağcı Almanya Milliyetçi Demokratik Parti´nin (NPD) kapatılmasını istedi.

Bavyera Bakanlar Kurulu'nda NPD yasağı çalışmaları hakkında bilgi veren Herrmann, Son aylarda topladığımız belgeler bu partinin anayasa düşmanlığını ve agresif savaşçı tutumunu belgeliyor. şeklinde konuştu. Bakan Herrmann, NPD´nin ırkçı bir örgüt olduğunu ve şiddet yanlısı Neonazilerle birlikte çalıştığını ifade etti.

Bavyeralı bakan, İçişleri Bakanları Konferansı'nda NPD´nin kapatılması için başvuru kararı alınacağına inandığını söyledi. Belge toplama işleminde Federal Anayasa Mahkemesi'nin 2003 yılındaki taleplerine dikkat edildiğini sözlerine ekleyen Herrmann, Her şeye rağmen mahkemenin kapatma yasağını reddetme riski mevcut. Ancak mahkeme bu partinin kapatılması gerektiği kanaatine varacaktır. Demokrasimizde ırkçı partilere yer olmadığını göstermeliyiz. dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.