Anfaş Farcılık, spor turizmi fuarı düzenlemeye hazırlanıyor

01 Mart 2012 Perşembe 12:59
Anfaş Farcılık, spor turizmi fuarı düzenlemeye hazırlanıyor






ANTALYA (CİHAN)- Anfaş Fuarcılık AŞ, yepyeni bir turizm kombinasyonuna ve bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Türkiye'de ilk kez yapılan Sağlık Turizmi Fuarı (Hetex)'ndan sonra Spor Turizmi Fuarı (SporTurkey) düzenleyecek. Antalya Expo Center'da 1-3 Kasım 2012 tarihleri arasında düzenlenecek fuara sektör temsilcileri tam destek verdi.

Fuar hakkında bilgi veren Anfaş Fuarcılık AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, SporTurkey'in Türkiye'nin tek spor turizmi fuarı olacağını belirterek, Bu fuara çok önem veriyoruz. Ülkemizin sağlık, spor gibi alternatif turizm konularında gelişmesi, gelirinin arttırılması için önünü çok açık gördüğümüz bu konuya yoğunlaştık. dedi.

Spor turizmine hizmet veren tüm paydaşları bir araya getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Çalık, fuara Kültür ve Turizm Bakanlı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın tam destek verdiğini kaydetti. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İbrahim Yazar da, yaptığı açıklamada, SporTurkey Fuarı'nın ülkemizin turizm değerlerinin tanıtılması, pazar ülkelerinin yanı sıra potansiyel pazar ülkelerinin de pay almasını, ülkemizin uluslararası turizm trafiğinin yönlendirildiği bir merkez haline getirilmesi açısından önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Fuar, ülkemiz tanıtımına yapacağı katkılardan dolayı Bakanlığımızca desteklenmedir. dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Baykan ise, Türkiye'yi dünya spor turizmi destinasyonu yapma yolundaki büyük çaba gösterdiklerini ifade etti. Baykan, bu çalışmalara paralel olarak, Anfaş SporTurkey Fuarı'nın turizm sektörü içerisinde sporun etki alanının ve payının genişletilmesine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof Dr. Uğur Erdener de, dünya üzerindeki turizm aktivitelerinin üçte birinin spor amaçlı gerçekleştiğine dikkat çekerek, şunları söyledi: Demek oluyor ki, temelde insan yaşamında beden ve ruh sağlığını geliştirmeye yönelik çok önemli bir yeri olan spor günümüzde küresel turizmin de yadsınmaz bir parçası konumundadır. Uluslararası niteliklere sahip modern bir fuar ve kongre merkezi olan Antalya Expo Center'da düzenlenecek 'Anfaş SporTurkey' fuarını önemsiyorum. şeklinde konuştu.

Fuar Direktörü Arzu Yüngül de şunları söyledi: Uluslararası kapasiteye sahip birçok spor tesisimiz, konaklama imkânımız ve dünya standartlarında hizmet veren hastane komplekslerimiz ile mükemmel coğrafi özelliklerin ve iklimin bileşkesi olan ülkemiz, spor turizminin kalbinin atacağı yer olma potansiyeline sahiptir. Var olan bu potansiyeli değerlendirmek ve duyurmak amacıyla uluslararası katılımlı bir spor turizmi fuarı düzenlemekten ve sektör profesyonellerini bu fuarda bir araya getirerek sektörün gelişimine katkı sağlamaktan büyük onur duyacağız. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.