Ankara'da bombalı saldırı, 27 ölü 75 yaralı var

Ankara Kızılay'da Güven Park yakınlarında meydana gelen bombalı saldırıda 27 vatandaşımız can verdi, 75 vatandaş ise yaralandı

13 Mart 2016 Pazar 19:02
Ankara'da bombalı saldırı, 27 ölü 75 yaralı var






Ankara'da bombalı saldırı, 25 ölü çok sayıda yaralı var

Ankara Kızılay'da Atatürk Bulvarı üzerinde canlı bomba saldırısı düzenlendi.. Saat 18.40'ta meydana gelen patlamada kullanılan aracın motoru yolun ortasına fırladı. Ankara hastanelerinde tedavi altına alınan 75 vatandaşın tedavisi sürerken, can kaybının ise 27 olduğu açıklandı. Atatürk Bulvarı üzerinde canlı bombanın kullandığı otomobil Atatürk Bulvarı ve Metro İstasyonu ile otobüs duraklarının olduğu noktada canlı bomba saldırısı düzenlendi. Bombalı saldırıda kullanılan lüks araçla ilgili araştırma sürdürülüyor.

SON HABER ANKARA'DA BOMBALI SALDIRI SON HABER

ACI HABER GELDİ: 27 ölü 75 yaralı var

Ankara Kızılay'da Güven Park yanında gerçekleştirilen bombalı saldırıda en az 5 vatandaşın hayatını kaybetti, 50'den fazla yaralı vatandaşın hastanelerde tedavi altına alındığı bildiriliyor. Hacettepe, İbni Sina hastanelerinde tedavi altına yaralılar için 0 Rh - kan grubuna ihtiyaç var..
Patlama sonrası yaralanan vatandaşların halen 10 hastanede tedavi gördüğü bilgisine ulaşıldı.



YARALILARIN İSİMLERİ


Bu arada Ankara Numune Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralıların isimleri şunlar

Yusuf Can Görgülü
Alperen Güler
Tanju Kökçü
İsi Akkaya
Mehmet Yallı
Cantel Engin Karakaş
Emre Can Yavuztürk
Merve Üreten
Emine Nur Tahta
Songül Bektaş
Cem Şanlıtürk
Beyza Çalı
İlkay Oflaz
Cevriye Nur Akkoç
Muhamammet Abdülselam Ceyhunlu
Lütfiye Kaya
Berkay Gölören
Numan Yaşar Dölek
Songül Bektaş
Gülşen Sümbül
Hüseyin Gökçe
Merve Üreten
Özgür Çorboğa
Nisa Nur Alımcı
İsa Meriç Edek
Eda Polat
Tufan Yılmaz
Yusuf Can Downtun
Mehmet Alan
Özkan Özbek
Orhan Büyüktabu


ANKARA TABİP ODASI YARALI LİSTELERİNİ PAYLAŞTI

Ankara Tabip Odası, 27 kişinin hayatını kaybettığı bombalı saldırının ardından toplam 150 yaralının 112 Acil Servis üzerinden hastanelere taşındığını açıkladı. Tabip Odası; sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yaralı listelerini paylaşarak yakınlarının sağlık durumu hakkında bilgi almak isteyenlerin Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi ALO 184'le irtibata geçebileceğini bildirdi.
YARALILARIN İSİMLERİ

Bu arada Ankara Numune Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralıların isimleri şunlar

Yusuf Can Görgülü
Alperen Güler
Tanju Kökçü
İsi Akkaya
Mehmet Yallı
Cantel Engin Karakaş
Emre Can Yavuztürk
Merve Üreten
Emine Nur Tahta
Songül Bektaş
Cem Şanlıtürk
Beyza Çalı
İlkay Oflaz
Cevriye Nur Akkoç
Muhamammet Abdülselam Ceyhunlu
Lütfiye Kaya
Berkay Gölören
Numan Yaşar Dölek
Songül Bektaş
Gülşen Sümbül
Hüseyin Gökçe
Merve Üreten
Özgür Çorboğa
Nisa Nur Alımcı
İsa Meriç Edek
Eda Polat
Tufan Yılmaz
Yusuf Can Downtun
Mehmet Alan
Özkan Özbek
Orhan Büyüktabu

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi'nde tedavi gören yaralıların isimleri

Ali Cin
Aykut Korkut
Sara Özkan
İsmail Camsarı
Muhammet Yasin Tokcan
Muhammet Abdtullah
Damla Denek
İhsan Arslan
Kübra Yıldırım
Fatma Türe
Yakup Ercan
Zeynep Kertik
Erdal Bakır
Oğuzhan Öksüz
Orhan Önder
Eda Sıvacı
Münise Merve Öncar
Mortesa Dousti
Kübra Tekçe
Gülizar Gençsoy
Gülhanım Akçay
Elif Üstün
Murat Aşık
Kardiye Kandemir
Neval Buldurlu
Bekir Sıradaş
Özlem Yalçın
Caner Şen
Engin Aslan
En az 50 yaralı var. Patlamanın meydana geldiği alanda yakınlarıyla buluşmaya hazırlanan ailelerin çığlığı ambulans seslerini bastırıyor.

Bombalı saldırıda kullanılan aracın 100 metreden fazla geniş bir alana yayıldığı bildiriliyor

İKİ AYRI PATLAMA SESİ DUYULDU

Görgü tanıkları en az iki ayrı patlama olduğunu iddia etti. Saldırı sırasında iki belediye otobüsü kullanılamaz hale geldi. Terörist saldırının doğrudan sivilleri hedef aldığını belirten uzmanlar bunun örgütün çıldırma noktası olduğunu söyledi. Bazı yaralılar patlama sonrası otobüsün içinden fırladığını anlattı. Bombalı aracın kaldırıma sıfır park ettiği ortaya çıktı. Yaralılar halen çevredeki hastanelere kaldırıldığı açıklandı. Halen yaralı ve ölü sayısı hakkında net açıklama yapmadı.



Halen bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı gönderildi. Halen 15 ambulans saldırının meydana geldiği bölgede yaralılara ilk müdahaleyi yapıyor. Bombalı saldırı
sırasında iki otobüsün ağır hasar aldığı görüldü.


HEDEFTE ÇEVİK KUVVET SERVİS ARAÇLARI VARDI

Terörist saldırının hedefinde Güven Park yakınlarında yıllardır görev yapan Çevik Kuvvek ekiplerinin kullandığı servis otobüsü olduğu öğrenildi. Terörist saldırıda kullanılan lüks aracın Güven Park'a sıfır şekilde park ettiği görgü tanıkları tarafından ifade edildi. Söz konusu aracın, patlamadan hemen önce iki belediye aracının arasına girerek beklemeye başladığını söyleyen görgü tanıkları patlamanında bu sırada meydana geldiğini ifade etti. Bu arada terörist saldırıyla ilgili yayın yasağı konuldu.




Ankara Kızılay'da bombalı saldırı sırasında çok sayıda vatandaş yaralandı

ÖNLEM ALINDIĞI AÇIKLANMIŞTI

Emniyet Genel Müdürlüğü bir hafta önce açıkladığı yeni güvenlik konsepti çerçevesinde Ankara'da geniş çaplı güvenlik önlemleri alındığını açıklamıştı. Bombalı saldırının yapıldığı Güven Park yakınlarında çok sayıda polis aracının görev yaptığı öğrenildi.

Atatürk Bulvarı'nın hafta sonlarında en yoğun olduğu saatlerde düzenlenen saldırı kritik noktada yer alıyor.  Halen çok sayıda ambulans saldırının yapıldığı yere geliyor. Olay yeri tamamen polis tarafından kontrol altına alındı. Saldırının bombalı araçla yapıldığı kesinleşti. Yaralı sayısının 50'den fazla olabileceği bildiriliyor. Can kaybı konusunda henüz net bilgi yok.

ÇOK SAYIDA ARAÇ YANIYOR
Otübüs duraklarında meydana gelen saldırıda çok sayıda araç hasar gördü üç otobüsün tamamen parçalandığı görüldü. Güven Park yakınlarındaki patlamanın olduğu yer Başbakanlık Ek Binası ile Milli Eğitim Bakanlığı'na oldukça yakın. Yanmakta olan araçların söndürülmesi için itfaiye büyük çaba harcıyor...

PKK KÜRTLERE 'METRO VE OTOBÜS DURAKLARINDAN UZAK DURUN' DEMİŞTİ

Terör örgütü PKK bir süre önce yayınladığı bildiride büyük şehirlerde yeni bombalı saldırı tehdidinde bulunmuş 'Kürt gençleri metro duraklarından toplu taşıma araçlarından uzak durun'çağrısı yapmıştı..
Amerikan Büyükelçiliği de vatandaşlarına Ankara'da bombalı saldırı olabileceği konusunda uyarıda bulunmuştu.

DOKTORLAR TERÖRİST SALDIRI İÇİN GÖNÜLÜL EKİP KURMUŞTU

Bir süre önce Ankara'da askeri servis aracına düzenlenen kalleş saldırı sonrası Ankara'da görev yapan doktorların yeni bir terör saldırısı öncesi gönüllü olarak organize olduğu ve hastanelerde bu konuda her hangi bir sıkındı olmadığı açıklandı. Sağlık Bakanlığı ve üniversitelere ait hastanelere kaldırılan çok sayıda hastanın durumu hakkında ise henüz bir açıklanma yapılmadı.

Güven Park etrafında sık sık silahlı eylem gerçekleştiğini belirten uzmanlar 'Adalet Bakanlığı'na yönelik bir terör örgütünün düzenlemek istediği bombalı saldırı girişimi sonrası bölgenin hassasiyeti artmıştı. Umarız bu son olur yorumun uyaptı.

Son Güncelleme: 13.03.2016 19:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.