Avusturya’dan Türkiye’ye ‘silah ambargosu’

Avusturya Parlamentosu "Türkiye'ye silah ambargosu uygulanmasını öngören" tasarıyı oybirliğiyle kabul etti.

25 Kasım 2016 Cuma 08:05
Avusturya’dan Türkiye’ye ‘silah ambargosu’






Avusturya Parlamentosu "Türkiye'ye silah ambargosu uygulanmasını öngören" tasarıyı oybirliğiyle kabul etti.
Avrupa Parlamentosu'nun Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki müzakerelerinin geçici olarak dondurulmasını öngören karar tasarısının ardından bir karar da Avusturya'dan geldi.Avusturya, Türkiye'ye silah ambargosu uygulanması yönünde karar aldı.Avusturya Meclisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, altı siyasi partinin girişimiyle sunulan, Türkiye’ye yapılan silah ihracatının engellenmesine yönelik önerge oybirliğiyle kabul edildi.
Avusturya’nın kararını Yeşiller Partisi vekili Berivan Aslan kişisel Twitter hesabından duyurdu. Berivan, parlamentodaki 6 partinin ortak kararıyla hazırlanan kararnamenin oybirliğiyle kabul edildiğini ifade etti.
Yasal bağlayıcılığı olmadığı belirtilen önergede, savaş malzemeleri ve dış ticaret yasası kapsamında savaş veya savaş çıkması muhtemel ülkelere silah ve mühimmat sevkiyatı için ruhsat verilmesinin engellenmesi talep edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.