Başbakan Ahmet Davutoğlu; Tahir Elçi'nin katillerinden hesap sorulacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'da PKK'lı teröristler tarafından katledilen Tahir Elçi cinayeti faillerinin Sur ilçesindeki mahallelerin sokak sokak aranarak yakalanacağını söyledi.

01 Aralık 2015 Salı 10:05
Başbakan Ahmet Davutoğlu; Tahir Elçi'nin katillerinden hesap sorulacak






Başbakan Ahmet Davutoğlu; Tahir Elçi'nin katillerinden hesap sorulacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'da PKK'lı teröristler tarafından katledilen Tahir Elçi cinayeti faillerinin Sur ilçesindeki mahallelerin sokak sokak aranarak yakalanacağını söyledi. Davutoğlu KKTC ziyareti öncesi Esenboğa Havaalanı'nda yaptığı açıklamada güvenlik güçlerinin Diyarbakır'da halen aramalarını sürdürdüğünü belirterek 'Sayın Tahir Elçi'nin ailesinin vakur duruşunu HDP'lilerden de beklerdik' dedi.

Davutoğlu konuşmasında Diyarbakır Savcılığı'nın olay yeri incelemesinde gerekli delillerin büyük ölçüde toplandığını belirterek 'Soruşturma sonuna kadar sürdürülecek' dedi. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'a da tepki gösteren Davutoğlu 'Baro Başkanı Tahir Elçi'nin katilleri yerine güvenlik güçlerini hedef alan açıklamalarına artık son vermeli' dedi.

NİÇİN ORAYA GİDENLERE SALDIRI YAPILDI?

Olayın olduğu gün kamuoyuna yaptığım açıklamada bu konudaki araştırmanın en şeffaf şekilde paylaşacağını söyledim. O günden bugüne yetkililer olayın aydınlatılması bağlamında yoğun bir çaba içindedir. Bu olayla ilgili spekülasyon yapanlara çağrıda bulunmak istiyorum. Niçin olay yerine giden başsavcımız, olay inceleme ekibi hatta onlara eşlik eden baro temsilcilerine saldırıda bulunuluyor. Olay günü İçişleri, Adalet bakanımız, Emniyet genel müdürümüze derhal olay yeri incelemesi talimatı verdim. Oraya giden başsavcımıza roketle saldırılar gerçekleştirildi.

SAYIN DEMİRTAŞ ELİNDE HANGİ BELGELER VAR

Daha sonra olay yerine giden başsavcımıza ve baro temsilcilerine roketli saldırılar yapıldı. Bütün bunlar herkesin gözü önünde cereyan etti. Biz demokratik hukuk devletin kurallarını işletiyoruz. Varsa suçlular ortaya çıkarırken bunu araştırmaya çalışırken oraya giden ekiplere saldıranlar bu cinayetin gerçek failleridir. Operasyon yapmaktan öte istedik ki baroların ve sivillerin çalışmalarını yapsın. Sayın Demirtaş'a sormak lazım, elinde hangi belge var da bu kanaati serdediyor. Her olayda dönüp devlete katil diye bağırmanın, sorumluluğu asker ve poliste aramanın ne kadar yanlış olduğu geçmişte ortaya çıktı.

DEVLET YERİNE O HAİNLERE HİTAP ETMELİDİR

Sayın Demirtaş'ın baro temsilcilerine ateş açan o hainlere, o alçaklara seslensin. Devlet temsilcilerine konuşmak yerine dönüp onlara hitap etsin. Teröristleri arkasına alarak ulaşacağı tek yer Tahir Elçi'nin katline işbirliği yapmaktır. O iki polisimize saldırı olmamış olsaydı bugün iki polisimiz ve Tahir Elçi hayatta olacaktır. O saldırganlara hiçbir şey söylememek aslında cinayeti örtme çabasıdır. Sayın Tahir Elçi'nin aile çevresi son derece vakur durmuşlardı. Sayın Elçi yaşasaydı önce dönüp kendisinin katlini ortaya çıkaracak olan olay inceleme ekibine saldırılara engel olmaya çalışırdı.

SURİYE'DE RUSYA'YI HEDEF ALMADIK

Davutoğlu Rusya - Türkiye krizine yönelik bir soru üzerine 'Suriye krizi bir Rusya Türkiye krizi değildir. Uçağın düşürülmesi konusunu defeatle Rus yetkililere söyledik, hedef Rusya değildir. Defalarca hava sahamızın ihlali sözkonusu. Türkiye'ye yönelik asılsız suçlamalar yerine oturup masabaşında bunları konuşmalıyız, Türk Rus ilişkileri her iki tarafın kazandığı ilişkilerdir. Her iki tarafın kaybedeceği ilişkiler manzumesi haline gelmemelidir' dedi.
Son Güncelleme: 01.12.2015 10:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.