Başçavuş'un zaferi: Dünya astsubayları Türkiye'de buluşuyor

17 Ekim 2012 Çarşamba 01:28
Başçavuş'un zaferi: Dünya astsubayları Türkiye'de buluşuyor








Emekli Türk astsubayları, dünya ordularında görev yapan meslektaşları için "Dünya Astsubay" günü ilan ettirdi. Gün, çok  sayıda ülkenin ordusunda görev yapan astsubayın katılımıyla bugün kutlanmaya başlıyor.
Dünya Astsubaylar Günü kutlamaları için Skyturk.net'in sorularını cevaplandıran Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Genel  Başkan Yardımcısı Yüksel Binici, bu konuda dünya litaratürüne giren önemli bir organizayonun başlangıcını yaptıklarını  söyledi.
AZERBAYCAN'DAN SÜRPRİZ KONUK
Dünya Astsubaylar günü kutlamaları 20 Ekim'e kadar sürecek. Çok sayıda ülke, Türkiye'nin öncülük ettiği kutlamalara  katılmak için başvurdu. 2014 yılından sonra her yıl farklı bir ülkede düzenlenecek etkinliğe Türkiye iki yıl boyunca ev  sahipliği yapmayı sürdürecek. Etkinliğe ilk yıl sanat, müzik ve spor damgasını vuracak.
Yılın müzik ve spor olayı olmaya aday pek çok etkinliğin arasında Eurovision birincisi Azerbaycanlı sanatçılar Eldar ve

Nigar  konseri var. Birinciliğini elinde Azerbaycan ve Türkiye bayraklarıyla kutlayan Eldar ve Nigar konserinin yanısıra  fotoğraf ve resim sergileri de oldukça adından söz ettireceğe benziyor. TEMAD Kupası At yarışları, Dünya Bisiklet Turu  Başlangıcının ardından Ayna'nın vereceği konserle etkinlik sona erecek.

100'DEN FAZLA ÜLKEYE YAYILACAK

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin belkemiğini oluşturan Astsubaylarımız, ilk kez Dünya genelinde meslektaşları arasında söz sahibi olma imkanı elde ediyor. 100'den fazla ülkenin askeri ateşesi, Türkiye'de düzenlenecek Astsubaylar gününe katılmak olumlu cevap verdi. Ancak zaman darlağı ve uzayan resmi yazışmalar sadece bu yıl katılım sayısında istenilen seviyeye ulaşmayı engelledi.

STK BAYRAMINA DÖNÜŞÜYOR

Bu yıl Ankara'daki kutlamalara, başta İnsan Hakları Derneği olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu da katılacak. Astsubayların yaşadığı problemlerin masaya yatırıldığı etkinliği hukukçular, insan hakları derneklerinin temsilcileri, sendikacılar ve hukukçular da katılıyor. Etkinlik bu haliyle bir STK dayanışmasına dönüşüyor.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.