Batıkent-Sincan metrosu 1 hafta ücretsiz

Batıkent-Sincan Metrosu'nun ilk seferi, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan, İspanya Başbakanı Rajoy yaptı

12 Şubat 2014 Çarşamba 13:26
Batıkent-Sincan metrosu 1 hafta ücretsiz






Batıkent-Sincan metroyla buluştu
Batıkent-Sincan Metrosu'nun ilk seferi, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan, İspanya Başbakanı Rajoy ve çok sayıda bakanın katımıyla gerçekleştirildi.

Ankara Metrosu 1 hafta ücretsiz

 İspanya Krallığı Başbakanı Mariano Rajoy ise “Bugün burada bulunmak benim için büyük bir şeref ve onur. Beni davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum” diyerek başladığı konuşmasında, Türkiye ve İspanya’nın iki dost ülke olduğunu söyledi.

Açılan Metro hattı ile Ankaralıların hayat standartının  artacağını belirten konuk Başbakan Rajoy, bir İspanyol firmasının  böyle bir harika esere katkıda bulunmasından büyük onur duyduğunu ifade ederek, “Biz sahip olduğumuz deneyimi  paylaşmaya, buna benzer alt yapıları yapmaya ve en iyi hayat kalitesini sağlamak için işbirliğine devam edeceğiz. Açılışta

İspanya milli marşını dinlemekten duyduğum memnuniyeti de  söylemeden geçemeyeceğim. Beni davet ettiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum” sözleriyle konuşmasını son verdi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN: ANKARA İÇİN TARİHİ BİR GÜN

Başbakan Erdoğan da konuşmasına “Bugün Ankara için yine tarihi bir günü, tarihi bir anı hep birlikte yaşıyoruz. Bu tarihi anı bizimle paylaşan İspanya Başbakanı değerli dostum Mariano Rajoy ve heyetine şahsım milletim adına yürekten şükranlarımı sunuyor, ülkemize başta Sincan’a hoş geldiniz diyorum” sözleriyle başladı.

Konuşmasını metro çalışmalarında emeğe geçenlere teşekkür ederek sürdüren Başbakan Erdoğan, “İspanya firması Comsa, Türkiye firması Alarko, İtalya’dan Ansaldo’ya, bu şirketlerin tüm yönetici ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ankara metrolarını başlatan ve belli bir aşamaya kadar getiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ve değerli başkanımız Melih Gökçek Beye, metroyu tamamlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımıza ve değerli mesai arkadaşım yaklaşık 11 yıl beraber çalıştığımız Binali Yıldırım beye, şu anki bakanımız Lütfü Elvan Beye, emeği geçen mimar, teknisyen ve tüm işçi kardeşlerime, şahsım, ülkem ve milletim adına özellikle şükranlarımı ifade ediyorum” diye konuştu.

ANKARA’DA RAYLI SİSTEM 67.5 KM’YE ÇIKACAK

Ankara’da üç koldan ilerleyen metro hatlarından Batıkent-Sincan hattını hizmete alarak büyük bir özlemi ve hasreti sona erdirdiklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, “Bu hattın hizmete açılışının 11 ay öne çekilmiş olması bir inancın, azmin, gayretin neticesidir. İşte azmettiğiniz zaman inandığınız zaman başarılı olursunuz. Biz bunun ispatını yapmış durumdayız ve hayırlı olsun diyoruz” diye konuştu.

Kızılay-Çayyolu hattını gelecek ay içinde ve 10 ay erken hizmete açacaklarını da müjdeleyen Başbakan Erdoğan, Keçiören metrosunun ise yılsonunda test sürüşlerinin başlayacağını, 2015 yılı başında ise hizmete açılacağını kaydetti.

 Ankara’da mevcut raylı sistem uzunluğunun 23.5 km olduğu bilgisini veren Başbakan Erdoğan, 44 kilometrelik yeni hatlarla bu uzunluğun 67.5 kilometreye çıkacağını belirterek, “Elbette burada durmuyoruz. Yeni projelerin çalışmaları başladı. Kızılay’dan Esenboğa Havalimanı’na giden bir metro ile Kızılay’dan Gar’a bir başka metro projemiz de var. Bunlar bir şeyi ifade ediyor: Biz laf üretmeyiz. İcraat üretiriz. İnşallah Ankara’yı ulaşımda da bir Avrupa Başkenti konumuna yükseltmiş, ulaşımda örnek bir şehir haline eriştirmiş olacağız” dedi.

METRO DURAKLARINA KAPALI OTOPARKLAR

Yeni metronun ilk etapta Batıkent’ten aktarmalı çalışacağını yineleyen Başbakan Erdoğan, Batıkent-Sincan arası ulaşım süresinin 35 dakikaya ineceğini, aktarma kalktıktan sonra Kızılay’a direkt ulaşım ile sürenin 30 dakikaya düşeceğini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e seslenerek metro duraklarına katlı otopark yapılmasını isteyen Başbakan Erdoğan, “Benim vatandaşım evinden çıkınca ben şu kadar dakikada şuraya ulaşacağım deme şansını yakalayacak. Tüm vatandaşlar, Başkentimizde bu mutluluğu yaşayacaksınız. Sincan, Eryaman artık birçok sıkıntıyı bu vesileyle aşıyor ve kısa zamanda işine, işinden evine ulaşma şansını yakalıyor” dedi.

ÇİÇEK: “SİNCAN METROSU ANKARALILARA HAYIRLI OLSUN”

         Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek de  “Bugünkü bu sevinci paylaşmamıza vesile olan metronun Ankaramıza kazandırılmasında talimatlarıyla emeği geçen Başbakanımıza, şimdiki ve önceki Ulaştırma Bakanlarımıza, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese Ankara milletvekili olarak teşekkür ederim” dedi.

       Siyaseti anlamlı kılan, anlaşılabilir kılan hususun özünde hizmet aşkı ve şevkinin bulunması olduğunu ifade eden Çiçek, “siyaset hizmet için yapılıyorsa ibadettir. İnanıyoruz ki halka hizmet hakka hizmettir. Bu da bu hizmetlerden bir tanesidir” şeklinde konuştu.   

GÜL: “BİR MEMLEKETTE BÜTÜN BUNLARI YAPILABİLMESİ İÇİN ÖNCE HUZUR, İSTİKRAR VE BARIŞ GEREKİR”

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de törende yaptığı konuşmada, “Dost ülke İspanya’nın Başbakanı ve bakanları, Meclis Başkanı, Başbakanımız, Bakanlarımız, Belediye Başkanımız ve Sincanlılar ile birlikte metroyu açmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.  

  Tören alanına Batıkent’ten metro ile geldiklerini belirten Cumhurbaşkanı Gül, artık bundan böyle sabah ve akşam herkesin metroyu kullanacağını, yollarda acıyarak geçen zamanların sıkıntılarını yaşamayacağını söyledi.

       Cumhurbaşkanı Gül, Sincan ve çevresinde yaşayan vatandaşların yaşamlarını kolaylaştıracak metronun yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek sürdürdüğü konuşmasında şöyle dedi:

         “Bu projenin gerçekleşmesinde finans sağlayan başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan beye ve bakan olduğu sürede çok önemli hizmetleri geçen Binali Yıldırım ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e çok teşekkür ediyorum.”

        Bir ülkeyi gelişmiş yapan, büyük yapan, güçlü yapan, vatandaşlarının karşısında mutlu yapan hizmetleri devreye sokabilmenin önemini anlatan Cumhurbaşkanı Gül, “Bunları çok şükür ki gerçekleştirmeye başladık. Marmaray’ı gerçekleştirdik. Bütün bunların yapılabilmesi için bir memlekette önce huzur, istikrar ve  barış gerekir. Yoksa enerjimizi lüzumsuz dedikodulara ayırırız” dedi.

METRO BİR HAFTA ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK

  Marmaray’ın açılışında vatandaşların bu önemli hizmetten faydalanması için bir süre ücretsiz olması teklifinde bulunduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül,  “Şimdi de aynı teklifi ‘Sincan- Batıkent metrosu bir süre ücretsiz olabilir mi ?’ diye yapıyorum, Sayın Başbakan ve Sayın Belediye Başkanına… Herhalde Ankaralılar ve Sincanlılar için de böyle bir şey düşünürsünüz” dedi.

        Cumhurbaşkanının teklifi üzerine Sincan Metrosu’nun yeni açılan Sincan-Batıkent bölümü bir hafta süresince ücretsiz hizmet verecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.