Bediüzzaman talebesi Mustafa Sungur, son yolculuğuna uğurlandı

02 Aralık 2012 Pazar 18:13
Bediüzzaman talebesi Mustafa Sungur, son yolculuğuna uğurlandı






İSTANBUL (CİHAN)- Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mustafa Sungur(83), Eyüp Sultan Camii Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine Bediüzzaman´ın talebeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tedavi gördüğü Fatih Üniversitesi Sema Hastanesi´nde çoklu organ yetmezliği sebebiyle hayatını kaybeden Mustafa Sungur´un cenaze namazı Fatih Camii´nde kılındı. Defnedilmek üzere Eyüp Sultan Camii Mezarlığı'na getirilen Sungur´un naaşı, tekbirler eşliğinde toprağa verildi. Yüzlerce vatandaş, cenaze alanına akın etti.

Cenaze törenine katılan Bediüzzaman talebelerinden Hüsnü Bayram, Hepimizin ağabeyi idi. Akrabalarımızdan daha yakındı. Onun bekaya intikal etmesi herkeste üzüntüye sebep oldu. Ama biz biliyoruz ki şeb-i aruzdur bu. Bütün sevdiklerine başta Cenabı Allah´a kavuşma günü olduğu için teselli buluyoruz. Çok şükür hayatını Kur'an davasında harcadı. dedi.

Talebelerden Mehmet Fırıncı ise 70 sene yakın beraberliğimiz var. Dünyadayken hayatını İslam dini için feda etmiş mücahitlerdedir. Allah emsallerini çoğaltsın, geri kalanlara sağlık afiyet diliyorum. şeklinde konuştu.

Medya Etik Konseyi Başkanı Halit Esendir ise vefatından kısa bir süre önce Sungur´un yanında olduğunu belirtti. Esendir, Vefatından yarım saat önce yanındaydık. Ziyaretimizden sonra vefatını gördük. Çok muhterem bir insandır. Allah İnşallah onu bizlerle cennette buluşturur. ifadelerini kullandı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.