Bekar öğretmenlerin konteyner hayatı

31 Ocak 2012 Salı 18:32
Bekar öğretmenlerin konteyner hayatı






 Van Kalesi yanına kurulan Barzani Konteyner Kent Sorumlusu Fazıl Turgut, 150 konteynerde 400'den fazla erkek bekar öğretmeni barındırdıklarını söyledi. Turgut, 10 konteynerin de sosyal amaçlı kullanıldığını belirtti. İnternet hizmeti verdiklerini kaydeden Turgut, ısıtmanın elektrikle yapıldığını, 24 saat sıcak su bulunduğunu anlattı.

Öğretmenleri güven içinde barındıklarını ve sabah servislerle okullarına gittiklerini açıklayan Turgut, altyapı anlamında ise mesele olmadığını vurguladı.

Kuzey Irak'tan gönderilen konteyner kentte kalan öğretmenler ise tıpkı üniversitede olduğu gibi yine öğrencilik hayatına döndüklerine dikkat çekiyor. Zor şartlarda yaşadıklarını belirten Mehmet Çegi Demirci, aksaklıkların yaşandığını söyledi. Öğrencilik dönemindeki hayatlarına döndüklerini anlatan Demirci, akşam konteyner gezmelerine gidiyor. Öğretmenler okul dışı zamanlarını konteyner kentte tur atarak değerlendiriyor. Güvenliği ise güvenliği sağlıyor.

Öğretmenlere hizmet eden lokanta çalışanları ise bu durumdan memnun. Öğretmenlere yemek veren Dündar Basir, öğretmenlere hizmet etmenin güzel bir şey olduğunu söyledi. Lokanta çalışanlarından Kerem Boyözel, öğretmenlere hizmet etmenin kendileri için bir şeref olduğunu ifade ederek, Öğretmenler okulda ders veriyor, biz de onlara yemek ve çay veriyoruz. dedi. Lokanta İşletmecisi Hacı Ömer Ayık ise öğretmenlere gereken hizmetleri verdiklerini söyledi.

Konteyner kentte yaşayan öğretmenlerden Murat Küçük, öğrencilik hayatını tekrar yaşadıklarını belirtti. Küçük, kendilerine bu imkanı sağlayanlara teşekkür ediyor.

Türkçe Öğretmeni Veysel Perçem, bir nevi öğrencilik hayatı yaşadıklarını, ancak imkanların biraz daha geniş olduğunu söyledi. Sıkıntıların sona erdiğini belirten Perçem, yetkili müdüre teşekkür ederek, ücra köşede olmalarından dolayı servislere çözüm bulunmasını istedi.

Barzani Konteyner Kenti'nde banyo, tuvalet, çamaşırhane ve bulaşık yıkama yerleri de bulunuyor.





CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.