Bilim sanat merkezleri kapanma sinyali veriyor

15 Aralık 2012 Cumartesi 17:17
Bilim sanat merkezleri kapanma sinyali veriyor






NEVŞEHİR (CİHAN)- Ülke genelindeki 60 Bilim Sanat Merkezi'nin başta yaşanan sıkıntılar ve 4 4 4 eğitim sisteminden dolayı kapanma sinyalleri verdiği ileri sürüldü.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi´nden yapılan yazılı açıklamada, açıldıkları yıldan bu tarafa bir yönerge ile yönetilen Bilim Sanat Merkezleri´nin geçirilen süreç içerisinde yönetmelik bile çıkarılmazken, ilgili okullarda kadrolu öğretmen olarak çalışabilmek için açılacak sınavın bile 2008 yılından bu tarafa yapılmadığı belirtildi.
Bilim Sanat Merkezleri´nin üstün yetenekli öğrencilere teşvik için cazip imkanlar sunmadığı belirtilen açıklamada, Gün boyu kendi okullarında eğitim gören öğrenciler, günün yorgunluğu ve kendi okullarında biten eğitimin ardından kendi imkanları ile Bilim Sanat Merkezlerine gitmektedirler. İl geneli pek çok öğrenci başta ulaşım ve diğer öğrencilerden farklı bir statü verilemediği için Bilim Sanat Merkezlerini tercih etmemektedirler. Hedefe bir türlü ulaşamayan Bilim Sanat Merkezleri tekli eğitim yapan illerde başlı başına sorun olmaktadır. Bilim sanat Merkezlerinin tüm illerde hedefe ulaşabilmesi için ya seçmeli dersleri Bilim Sanat Merkezlerinde görmeli ya da Bilim Sanat Merkezi öğrencilerine aynı okulda gün içerisinde diğer dersleri görme imkanı sağlanmalıdır. denildi.

Konu ile ilgili uzmanların yaptıkları istatistik çalışmalarına göre Nevşehir genelinde 800 üstün zekalı öğrenci olduğunun tahmin edildiği ifade edilerek, Şu an itibari ile yeni eğitim sistemi ve ders saatlerine göre 16.30´da başlayan eğitim gece 19.30´a kadar sürmektedir. Bu durum gerek öğrenciler gerekse Bilim Sanat Merkezlerine ulaşım görevi üstlenen velileri oldukça yıpratmaktadır. Yönerge ile idare edilen, istenilen desteğin ve cazipliğin bir türlü sağlanamadığı Bilim Sanat Merkezleri kendi kaderine bırakılarak adeta kapanmasına karar verilmiş gibi gözüküyor denildi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.