Büyükelçi füzeli gemi geçişi için bakanlığa çağrıldı

Türkiye ile Rusya arasındaki gerginliğin üzerine tuz biber eken Boğazdan geçen Rus Savaş Geisi Kunikov'daki roket atarlı asker görüntüsü yeni bir krizin de fitilini ateşledi.

07 Aralık 2015 Pazartesi 16:26
Büyükelçi füzeli gemi geçişi için bakanlığa çağrıldı






Büyükelçi füzeli gemi geçişi için bakanlığa çağrıldı


Türkiye ile Rusya arasındaki gerginliğin üzerine tuz biber eken Boğazdan geçen Rus Savaş Geisi Kunikov'daki roket atarlı asker görüntüsü yeni bir krizin de fitilini ateşledi. Rus gemileri için Türk karasularının şimdiye kadar en güvenli bölge olduğunu, özellikle boğaz geçişleri sırasında yarım asırdır sorun çıkmadığını söyleyen emekli Rus askerler 'Görüntü ağır tahrik kokuyor. Bu tür görüntüler iki ülke arasındaki ilişkileri tamamen zehirleyen, geri dönülmez bir yola sokuyor' görüşünde. Rus TV kanallarındaki 'Türkiye'de vurulacak hedefler' tartışmasına değinen Emekli Rus subay 'Bunlar popüler olmak isteyen ırkçı güçlerin uzantısı, Putin bunlara nasıl prim veriyor anlamakta zorlanıyoruz' yorumları yapıyor.

BÜYÜKELÇİ BAKANLIĞA ÇAĞRILDI

Bu arada Rus Gemisi'nin boğazdan füzeli geçişi nedeniyle Rusya Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na geldi.

Rusya'nın İstanbul Boğazı'ndan geçen bir savaş gemisinin üzerindeki bir askerin elinde füzeyle görüntü vermesiyle ilgili, Rus Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na geldi.

İstanbul Boğazı'ndan geçiş yapan 112.5 metre uzunluğundaki Rus Savaş Gemisi Caesar Kunikov'da bulanan bir Rus askeri omuzdan havaya atılan füzeyi geminin Boğaz'dan geçişi boyunca omuzunda taşımıştı.
Son Güncelleme: 07.12.2015 16:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.