Çanakçı'da kadınlara yönelik meme kanseri bilgilendirme konferansı

14 Mart 2012 Çarşamba 12:53
Çanakçı'da kadınlara yönelik meme kanseri bilgilendirme konferansı






GİRESUN (CİHAN)- Giresun'un Çanakçı ilçesinde kadınlara yönelik meme kanseri bilgilendirme konferansı düzenlendi. Çanakçı Kaymakamı Faysal Yılmaz'ın himayesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Bahtiyar Zeytin'in düzenlediği konferans büyük ilgi gördü.

Çanakçı İlköğretim Okulu çok amaçlı toplantı salonunda düzenlenen konferansa, Görele Devlet Hastanesi Başhekimi Genel Cerrah Opr. Dr. A. İbrahim Ulusoy konuşmacı olarak katıldı. Çanakçı ve bağlı köylerden gelen kadınlara meme kanserinin nasıl oluştuğunu ve korunma yollarını anlatan Ulusoy, Meme, süt bezleri ve onları meme başına taşıyan kanallardan oluşur. Meme kanseri ise bu kanallarda ve meme dokusunda hücrelerin kontrolsüz olarak çoğalmasıyla meydana gelir. Kadınların ailesinde meme kanseri olan varsa kendisinin de yakalanma olasılığı yüzde 2 ile 5 oranında artıyor. Eğer hem ailede hem de kız kardeşte varsa olasılık yüzde 8 oranında artıyor. Erken yaşta adet görüp geç yaşta menopoza giren ve hiç doğum yapmamış kadınlarda veya 35 yaşından sonra doğum yapan kadınlarda meme kanserine yakalanma riskinin artıyor. Bunlarla birlikte aşırı şişman olan kadınlarda da yakalanma oranı artarken, alkol kullanan kadınlarda ise yüzde 41 oranda meme kanseri olma riskinin olduğunu untmayın. dedi.

Konferansın ardından Başhekim Ulusoy Kurs öğreticisi Kadriye Salih'in daveti üzerine Çanakçı Kuşköy Köyünde Çanakçı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün açmış olduğu iğne oyası kursuna katıldı. Ulusoy burada da hazır bulunan 20 kadın kursiyere meme kanseri ve tedbirleri ile ilgili bilgi verdi. Ulusoy bilgilendirmenin ardından Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Bahtiyar Zeytin'e ve Kurs Öğreticisi Kadriye Salih'e duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.