Çocukların çakmakla oyunu ormanı yaktı

26 Temmuz 2011 Salı 23:06
Çocukların çakmakla oyunu ormanı yaktı






Çakmakla oyun oynayan çocuklar, ormanda yangın çıkardı
Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Kurşunlu Kaplıcaları'nın Piknik Alanı mevkisindeki ormanlık alanda yangın çıktı.

Alınan bilgiye göre, Kurşunlu Kaplıcaları Piknik Alanı mevkisinde saat 18.00 sıralarında yangın çıktı. Yaklaşık 30 hektar alanda etkili olan yangına 4 helikopter, 4 uçak, 30 arazöz ve iş makineleri, dozerler, çevre il ve ilçelerden gelen yüzlerce itfaiye aracı ile çok sayıda ekip katıldı.

Havanın kararması dolayısıyla yangın söndürme helikopterleri ve yangın söndürme uçakları çalışmaları yarıda bırakırken, ekipler yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

Manisa Vali Yardımcısı ve Salihli Kaymakam Vekili Yüksel Ayhan, yangın bölgesine gelerek bilgi aldı. Ayhan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Salihli'de Kurşunlu Kaplıcaları Piknik Alanı mevkisinde saat 18.00 sıralarında yangın çıktığını, yangının yaşı küçük 7 çocuk tarafından çıkarıldığının tespit edildiğini belirtti.

Ayhan, ''Yangın ne yazık ki rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yangına ilk etapta Salihli'de görevli Orman İşletme Şefliğine bağlı ekipler ile Salihli Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale etti. İlerleyen dakikalardan itibaren çevre il ve ilçelerden de çok sayıda takviye ekip ile yangın söndürme uçakları ve helikopterleri de geldi. Şu anda yangın devam ediyor. Yangına yakın olan Özyurt Mahallemizde ve turistik otel yakınlarında güvenlik önlemleri alınmış durumda. Yangının yayıldığı alan 30 hektar civarında. Rüzgarın sürekli yön değiştirmesinden dolayı işimiz biraz zorlaşıyor. Arazöz sayısını ilerleyen dakikalarda daha da arttıracağız. Umuyorum ki daha da kötü bir durum olmadan yangını söndüreceğiz'' dedi.

14 yaşındaki bir çocuğun yangının oyun oynarken çıktığını itiraf ettiğini vurgulayan Ayhan, ''İsimlerini vermek istemiyorum. Yangını çakmakla çıkartmışlar. İşin adli boyutu devam etmektedir. Hepimize geçmiş olsun'' diye konuştu.

Gözaltına alınan yaşı küçük 7 çocuktan 6'sının savcılık tarafından serbest bırakıldığı bir çocuğun ise emniyetteki sorgusunun devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan saat 21.30 sıralarında Manisa İl Afet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yangın bölgesine yakın yerleşim birimlerindeki vatandaşları yangına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.