Çukurca'da 15 PKK'lı terörist öldürüldü

18 Ekim 2012 Perşembe 14:06
Çukurca'da 15 PKK'lı terörist öldürüldü










Çukurca'da 3 askerin şehit olduğu çatışmanın ardından başlatılan operasyon sürüyor. Teröristlerce, önceki gece Işıklı Jandarma Karakolu ile üs bölgesine düzenlenen ve 3 askerin şehit olduğu, 3 teröristin de etkisiz hale getirildiği saldırıdan sonra bölgede hava destekli operasyona ağırlık verildi

Bölgede devam eden operasyonlarda, teröristlerle sıcak temas sağlayan güvenlik güçleri, 'teslim ol' çağrısına ateşle karşılık veren 12 teröristi daha etkisiz hale getirdi.

İki gündür süren operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 15'e yükseldi.
Öte yandan, operasyon bölgesinden kaçan teröristlerin saklandığı mağara ve sığınakların da insansız hava araçları tarafından tespit edilerek, top atışı ve helikopterlerle ateş altına alındığı öğrenildi.
Bölgedeki operasyonlar sürüyor.

BİNGÖL’DE PKK’NIN 13 SIĞINAĞI BULUNUP İMHA EDİLDİ

Bingöl Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Adaklı İlçesi sınırları içerisinde bulunan Şeytan Dağları ve Maltepe Vadisi bölgesinde bir grup PKK’lının barındığı ve kış hazırlıkları içinde olduğu bilgisinin alınmasından sonra bölgede hava destekli operasyon gerçekleştirildi. 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’nın koordinesinde, Jandarma Özel Harekat, Jandarma Komando ve Piyade Komando Taburları ile 15 Ekim’de saat 20.00 sıralarında gerçekleştirilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensuplarına ait 13 büyük sığınak, 8 avcı boy çukuru ve 2 depo bulunarak imha edildi.

Açıklamada, depo, sığınak ve arazide yapılan aramalarda, 1 gece görüş gözlüğü, 1 dürbün, 50 kilo çeşitli yiyecek malzemesi, patlayıcı madde yapımında kullanılan amonyum nitrat ve elektrikli fünye ile bol miktarda giyecek, ilaç, mutfak ve yaşam malzemesi ele geçirildiği belirtildi.

ŞIRNAK KİLİSE DAĞLARI'NDA BÜYÜK OPERASYON

Şırnak'ın Cizre ve Güçlükonak ilçeleri arasında yer alan Kilise Dağları'nda bir grup PKK’lının tespit edilmesinden sonra iç güvenlik harekatı kapsamında operasyon başlatıldı. Şırnak’taki 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nca sevk ve idare edilen operasyon kapsamında, Akçay Tugayı’ndan çok sayıda zırhlı araç bölgeye kaldırıldı. Operasyonun Damlarca, Akdizgin ve Ormaniçi bölgelerini kapsadığı öğrenilirken, askerlerin patlayıcılara karşı frekans karıştırıcı jammer taşıyan araçlarla bölgede hareket ettiği görüldü. Bölgede 2 gündür operasyonun devam ettiği ve şimdiye kadar teröristlerle sıcak temas sağlanmadığı kaydedildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.