Denizlili lise öğrencileri Çanakkale'yi gezdi

16 Ekim 2012 Salı 20:49
Denizlili lise öğrencileri Çanakkale'yi gezdi






DENİZLİ (CİHAN)- Denizli Belediyesi, Genç Denizli projesi kapsamında 280 lise öğrencisini daha Çanakkale'ye götürdü. Böylece bu yıl 530 öğrenci, Çanakkale'de tarihi yerleri gezmiş oldu. Lise 12. sınıf öğrencilerinden kurayla belirlenenler, velileriyle Çanakkale'ye uğurlandı. Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ömer Faruk Özer, Çanakkale Savaşları'nda toprağa düşen binlerce şehidin yattığı yerleri göstermek amacıyla gezi düzenlediklerini söyledi. Eğitim yılı sonuna kadar 2 bin öğrenci Çanakkale'ye gönderilecek.

Genç Denizli üyeleri, yaklaşık 5 saat süren yolculuğun ardından Ayvacık ilçesine bağlı Behramkale köyünde bulunan Assos antik kentine vardı. Her otobüsten bir rehber eşliğinde antik kent gezildi. İkinci gün, Truva Atı heykeli görüldü. Ardından feribotla Gelibolu Yarımadası'na geçildi. Gelibolu Tarihî Millî Parkı'ndaki ziyaret Kilitbahir, Namazgâh Tabyası, Seyit Onbaşı, Şahindere Şehitliği ve Şehitler Abidesi'yle devam etti. Gezinin son bölümünde ise Alçıtepe, Ertuğrul Koyu ve Tabyası, Yahya Çavuş Şehitliği, Anzak Koyu, Arı Burnu, Seddülbahir, 57. Alay Şehitliği ve Conk Bayırı yer aldı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.