DHKP-C'li Akkol: Yunanistan bizi sattı, CIA yakalattı

Terör örgütü DHKP-C'nin katliam eylemi için gönderdiği İsmail Akkol emniyette verdiği ilk ifadesinde 'Bizi Yunanistan sattı, CIA yakalattı' dediği ortaya çıktı.

05 Şubat 2016 Cuma 03:46
DHKP-C'li Akkol: Yunanistan bizi sattı, CIA yakalattı







DHKP-C'li Akkol: Yunanistan bizi sattı, CIA yakalattı

Terör örgütü DHKP-C'nin katliam eylemi için gönderdiği İsmail Akkol emniyette verdiği ilk ifadesinde 'Bizi Yunanistan sattı, CIA yakalattı' dediği ortaya çıktı.

Sabancı suikastinin faiilerinden İsmail Akkol'un sorgusu sırasında ele geçirilmelerinden CIA ve Yunanistan’ı sorumlu tuttuğu öğrenildi. Akkol'un 17 Şubat'ta gerçekleştireceği eylem de ortaya çıkarıldı.
17 Şubat’ta eylem talimatı

DHKP-C’nin eylem şifreleri de deşifre oldu. Buna göre örgüt Berkin Elvan, Dilek Doğan ve Hasan Ferit Gedik adına eylem yapma kararı aldı. Eylemin ise 17 Şubat’tan önce yapılması istendi. Nedeni ise bu tarihin Doğan’ın ölümüyle ilgili yargılanacak  polis memurunun davasının ilk günü olması.
       
Nefes kesen operasyonla yakalanan Sabancı suikastının faili İsmail Akkol sorguda Yunanistan’ı suçladı. Akkol'un, “Bizi CIA yakalattı. Yunanistan bizi sattı” dediği öğrenildi. İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman’ın sonradan gelecek diğer hücrelerle Dilek Doğan’ın 17 Şubat’ta görülecek davası öncesi eylem planladığı tespit edildi. DHKP-C “Savcı Selim Kiraz eyleminden daha büyük eylem yapın” talimatı verdi. Buna göre teröristler İstanbul’da Anadolu Adliyesi, Ankara’da Adalet Bakanlığı, HSYK ve AK Parti Genel Merkezi etrafından keşif yaparak eylem yapacaklardı. MİT ve Aydın polisi son yılların en önemli operasyonuna imza attı.

20 yıl sonra ele geçti

20 yıldır aranan Sabancı suikastının sanığı Akkol ve DHKP-C’nin kamp sorumlusu  Adıyaman yakalandı. Ankara’ya eyleme giden Akkol ve Adıyaman’ın çantasından kalaşnikof silah yakalandı.

Savcı Selim Kiraz eyleminden daha büyüğünü yapın

DHKP-C “Savcı Selim Kiraz eyleminden daha büyük eylem yapın” talimatı verdi. Buna göre teröristler İstanbul’da Anadolu Adliyesi, Ankara’da Adalet Bakanlığı, HSYK ve AK Parti Genel Merkezi'nde  eylem yapacaklardı. Akkol ve Adıyaman dışında 4 isim daha Türkiye’ye gönderildi.

BİZİ CIA YAKALATTI

İsmail Akkol sorguda sussa da polislerle ilginç diyaloglar içerisine girdi. Akkol yakalanmasından CIA ve Yunanistan’ın sorumlu tuttu. Akkol’un ifade için gelen polislere “Bizi CIA yakalattı. Yunanistan bizi sattı” dediği öğrenildi. KAYNAK AKŞAM GAZETESİ, HABER ÖZKAN TAMİRAK
Son Güncelleme: 05.02.2016 03:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.